3.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Termin je dosta neobičan: Pogledajte kada je najbolje doba dana za vođenje...

Termin je dosta neobičan: Pogledajte kada je najbolje doba dana za vođenje ljubavi

Veliku ulogu u seksu imaju hormoni, a oni svoje uspone i padove dosegnu tijekom dana.

Osim što pruža neopisiv osjećaj ugode, seks je veoma zdrav za ljudski organizam, ali jeste li se ikada pitali koje je doba dana najboje za vođenje ljubavi? Mnogi ga vole prakticirati odmah ujutro, neki su noćni tipovi, ali prema navodima portala Healthy najbolje vrijeme za to je u oko 15 sati.

Veliku ulogu u seksu imaju hormoni, a oni svoje uspone i padove dosegnu tijekom dana. Ispostavilo se da svoj vrhunac dosegnu upravo oko 15 sati. Sinkronizacija hormona s partnerom mogla bi dovesti do još ugodnijeg seksa, tvrdi to stručnjakinja za hormone Alisa Vitti.

Za žene je to vrijeme kada još uvijek imaju dosta horomna kortizola koji donose energiju za seksualni odnos, a muškarci imaju opadajuću razinu testosterona što ih čini emocionalno prisutnijima prilikom seksa.

Kod muških je dobro i ujutro

Vitti navodi da je ključ za zadovoljavajući seks u tome da partneri pronađu način da iskoriste svoju hormonalnu samosvijest kako bi pametnije planirali bolji seks.

Ipak navodi Vitti kako je dobro vrijeme za seks i jutro jer tada kod muškaraca testosteron biva najviši. “Muškarci su više zainteresirani za započinjanje seksa tijekom ovog razdoblja i sposobniji su za bolji seksualni performans”, zaključuje Vitti, piše Klik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike