Terapeutkinja upozorava na pet stvari koje nikad ne radi sa svojom djecom

Foto: Pexels

Dječja terapeutkinja Jessica MacNair na TikToku pod imenom @strongtherapy često objavljuje savjete vezane uz roditeljstvo, a u jednom od njih odlučila je otkriti stvari koje nikad ne radi kad su u pitanju njezina djeca, što preporučuje i ostalim roditeljima.

”Postoji pet stvari koje nikad ne radim sa svojom djecom. Prva od njih je to što ih nikad ni na što ne prisiljavam, pa čak ni na zagrljaj. Ako ih poželim zagrliti, uvijek ih pitam za pristanak. Tako ih učim važnosti tjelesne autonomije i zalaganja za sebe, a usput ih i učim da smiju reći ne kad im je neugodno. Drugo, nikad ne komentiram njihova tijela. Raspravljam o važnosti tjelesnog vježbanja i prehrane, ali jednostavno ne razgovaramo o tijelima, a ja također ne pričam o vlastitom tijelu pred njima”, rekla je.

@strongtherapy 5 things a Licensed Therapist doesn’t do with kids. #tiktoktherapist #therapistsoftiktok #mentalhealthtiktok #5things #5thingschallenge #5thingsiwouldneverdo #parentingtips #parentinghacks ♬ original sound – Jess (Licensed Therapist)

“Isto tako, nikad ne pričam o našim financijama pred djecom. Ne govorim o tome koliko zarađujem ni kamo naš novac ide. Oni se o tome ne trebaju brinuti. Sljedeće je to da ih nikad ne uspoređujem s drugom djecom. Svako od moje djece je jedinstvena osoba i posebna po svojim kvalitetama. I posljednje, ali ne i manje važno, nikad ih ne nagrađujem niti kažnjavam hranom”, objasnila je terapeutkinja, a njezina je snimka oduševila druge roditelje.

”Da sam barem ja imala roditelje koji su razmišljali na ovakav način. Svaka ti čast”, samo je jedan od mnogih pozitivnih komentara, piše index.hr

Share This Article