8.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Beljak obilježio dan propale SFRJ pjesmom s kojom ga je slavio,...

VIDEO Beljak obilježio dan propale SFRJ pjesmom s kojom ga je slavio, a tvrdi da je sad zabranjena

HSS-ov Krešo Beljak oglasio se na fb-u povodom dana propale komunističke SFRJ.

“ZABRANJENA PJESMA – MOŽDA ZBOG STOTINA TISUĆA SVINJA KOJE SU POKLANE NA DANAŠNJI DATUM KAD SE TA PJESMA SLUŠALA POD OBAVEZNO.

U zadnjih 32 godine u Hrvatskog su gostovali (i uživo i na radio stanicama, pa i na televizijama) brojni, zaprvo uz rijetke izuzetke svi srpski estradni umjetnici, od onih pravih umjetnika, poput Balašavića ili Bajage, pa sve do najgoreg turbofolk smeća. Čak je i Lepa Brena usred Zagreba pjevala “Jugoslovenku”, zapravo pjevala je publika od cca. 20.000 Zagrepčana.

Za one iz susjedne Bosne i Hercegovine bio je isti slučaj, čak i još intenzivnije, jer nije bilo nikoga tko bi u Hrvatskoj na bilo koji način i od bilo koga bio “zabranjen” i nepodoban.

Ipak, jedna pjesma se u zadnjih 32 godine nije javno mogla čuti nigdje u Hrvatskoj. Iako ne vrijeđa niti ne veliča nikoga, iako su Ismeta Krvavac i Ambasadori bili i ostali sve samo ne nikakvi neprijatelji Hrvatske.
Da, slušala se i puštala ta pjesma “pod obavezno” baš na današnji datum. Na dan kad su po običaju, svake godine poklane stotine tisuća svinja. Pa je sad zabranjena jer se valjda s tugom sjećamo nevinih životinja, koje smo ipak poslije licemjerno pojeli.

Danas svinja više praktički nema, nema više niti Jugoslavije, čiji smo Dan Republike na današnji dan slavili, niti će je više ikada biti. Zato nema nikakve potrebe da ova pjesma bude i dalje zabranjena. Tim više što je stvarno lijepa pjesma, pjesma koja nije zaslužila zaborav.

Uživajte vi koji se sjećate, a vi mlađi poslušajte, mislim da vam neće biti žao”, napisao je Beljak.

Najnovije

Još iz rubrike