8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pronađen Golf s kojim je pregažen mladi policajac; Policija traži Ivana Božića

Pronađen Golf s kojim je pregažen mladi policajac; Policija traži Ivana Božića

Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da istom ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192, piše PU splitsko-dalmatinska.

U odnosu na događaj od 30. studenog 2022.godine u 00:50 sati u Splitu u ulici Domovinskog rata, u kojem je teško ozlijeđen 20-godišnji policijski službenik, iz do sada utvrđenih činjenica osoba koja se dovodi u svezu s ovim događajem kao osumnjičeni je IVAN BOŽIĆ, rođen 1993.

U ovom trenutku policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere traganja za osobom.

Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti molimo da o tome odmah obavijestite policiju na broj 192, piše policija.

Ranije objavljeno

Splitska policija ima osumnjičenoga za stravičan događaj u prvom sati srijede kada je u Ulici Domovinskog rata crnim Golfom 7 udaren i teško ozlijeđen 20-godišnji policijski vježbenik iz Postaje prometne policije. Radi se o 29-godišnjem vozaču iz Solina, a kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija automobil je pronađen a na njemu su oštećenja na prednjem dijelu.

Screenshot PU splitsko-dalmatinska

Vozilo je bilo parkirano kraj kuće u kojoj stanuje, a mladić još nije uhićen jer se nije nalazio na solinskoj adresi. Ovako brzom otkrivanju osobe za koju postoji sumnja kako je namjerno, ne smanjujući brzinu, naletjela svojim automobilom na policajca koji ga je zaustavljao tijekom kontrole prometa, pomoglo je objavljivanje snimki nadzornih kamera.

Nakon što su fotografije dospjele u javnost u potragu s uključila i cjelokupna javnost te su i na policiju, ali i u redakciju Slobodne Dalmacije stigle brojne dojave o mogućem počinitelju. Vozilo ima karakteristične aluminijske felge prema kojima se izdvaja od ostalih iste marke, modela i broja.

Ranije objavljeno

Noćas nešto prije jedan ujutro u Splitu nepoznati je vozač automobilom u bijegu udario 20-godišnjeg policajca koji je zadobio teške i po život opasne ozljede te se nalazi na liječenju u bolnici.

Prema istrazi koju su dosad proveli, policija je u potrazi za još nepoznatim vozačem crnog Golfa čije su fotografije objavili.

“Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju”, napisali su u apelu.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

O svemu se oglasio i Sindikat policije:

“Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje novi napad na policijskog službenika, koji se dogodio noćas u Splitu. Naime, dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio je teške i po život opasne ozljede jer ga je nepoznati vozač pregazio vozilom kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.

SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuje i težine ozljeda.

Ozlijeđenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku.

Također, molimo svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj s informacijama kojima raspolažu.”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike