SP Katar22: Evo koja kazna prijeti Hrvatskoj i što će HNS prijaviti FIFA-i o Borjanu

Screenshot

Kao što se očekivalo, zbog hrvatskih navijača koji su, kako piše gol.hr, vrijeđali Milana Borjana na nacionalnoj osnovi FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv HNS-a.

Vratara Kanade, inače rodom iz Knina, dio je naših navijača na utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva vrijeđao raznim podrugljivim pjesmama i transparentima, piše gol.hr.

Hrvatskoj prijeti novčana kazna od oko 20 tisuća švicarskih franaka.

”Ako je bude, kazna će biti samo financijska ili još uz moguće zatvaranje jedne tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama za sljedeće Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Potvrdio nam je to tajnik HNS-a Vladimir Iveta”, otkrio je Saša Lugonjić u izravnom javljanju iz Dohe u Dnevniku Nove TV.

Otkrio je i neke detalje iz odgovora FIFA-i.

”U odgovoru HNS-a bit će navedene i neprimjerene reakcije druge strane te ranije izjave Milana Borjana o srpskoj Dalmaciji, kao i njegovo pokazivanje tri prsta hrvatskim navijačima.”

HNS je u priopćenju osudio neumjesna skandiranja, ali nije htio više komentirati istragu FIFA-e.

”Treba reći kako je HNS odradio one ranije kazne FIFA-e pa je na nuli što se toga tiče. Kazna će biti blaže kategorije, ako je bude”, zaključio je Lugonjić, piše gol.hr.

Borjan je ranije izazvao bijes hrvatskih navijača svojim velikosrpskim izjavama o srpskoj Dalmaciji i Kninu u Krajini, u kojoj je on, kao, rođen 1987. godine.

Još od travnja, kada su izvučene grupe za SP, Borjan je glavna tema hrvatskih medija, piše srbijanski Kurir.

Borjan je označen kao “zvezdaš koji kaže da nije rođen u Hrvatskoj, već u srpskoj Dalmaciji i Krajini”.

– To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je otkuda. Ja ću se uvijek ponositi mjestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87′ godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svako ima pravo da misli drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali mi nikad ne mogu promijeniti pripadnost i rodno mjesto – rekao je Borjan za Kurir neposredno nakon ždrijeba.

Nakon što je dobio 4 gola u utakmici kanade i hrvatski, Borjan je izjavio:

„Jesam pokazao tri prsta, ali zato jer mi je bilo krivo što me vrijeđaju. Gledam svoje dvorište, reprezentaciju, ljude oko sebe, obitelj…“

Oglasio se kanadski golman Borjan, Hrvati širili njegov broj: Dobio sam 2500 poruka, to pokazuje kakvi su oni primitivci

Oglasio se kanadski golman Borjan, Hrvati širili njegov broj: Dobio sam 2500 poruka, to pokazuje kakvi su oni primitivci

Borjanova baka se uzrujala: “Ljuta sam. Pa tata ti je napola Hrvat!”

Share This Article