Kako su četiri žene otkrile da ih njihovi partneri varaju: Nisam požalila što sam mu ‘kopala‘ po mobitelu…

Ilustracija Unsplash

Ako ste doživjeli prevaru u prošloj vezi ili ako upravo sada prolazite kroz nešto slično, niste usamljeni u tome

Nikad nije dobar osjećaj kad vam netko laže ili vas vara. Nitko se ne želi osjećati kao da ne može nikome vjerovati, a laganje može upropastiti odnos bilo koje vrste. No, doživjeti laž od strane intimnog partnera izaziva sasvim drugačiju razinu boli, naročito kad otkrijete da vas vaš partner vara.

Iako se koncept prevare, odnosno ono što ste pod prevarom smatra, može razlikovati od para do para, mnogi stručnjaci smatraju da je to svako izigravanje povjerenja ili zajedničkog dogovora u vezi

– Prevara je čin izdaje. Izdaja je izigravanje nečijeg povjerenja. Ovisno o povijesti problema s povjerenjem koje neka osoba ima, prevarama, načinu privrženosti i osjećaju sigurnosti, može biti dovoljna samo jedna epizoda prevare da posve uništi neku vezu. To ovisi o osobi, njezinim prijašnjim iskustvima i snazi same veze, ali i tipu prevare koja se dogodila – kaže klinički psiholog dr. Joshua Klapow. Ako ste doživjeli prevaru u prošloj vezi ili ako upravo sada prolazite kroz nešto slično, niste usamljeni u tome. Čitateljice online časopisa Bustle otkrile su svoje priče o tome kako su uhvatile svoje partnere u nevjeri. Ovo su njihova iskustva.

Grace, 24

Trebala sam izaći s prijateljima i on se ponudio da me odveze da se nađem s njima. Rekao je da će doći po mene kasnije te noći pa sam mu rekla da uzme moj auto. Kad je došao po mene, nekoliko djevojaka je trebalo prijevoz pa sam ih pozvala da uskoče u moj auto. Zamolila sam ga da prvo iskrca mene i još dvije djevojke jer smo bile jako gladne nakon mnogo alkohola te večeri, a on je onda odveo kućama preostale dvije djevojke i zatim je došao k meni. Rekao mi je da mu se jedna od djevojaka nabacivala i da ju je odbio, što mi je ona sljedeći dan priznala i ispričala se zbog toga. Nisam uopće bila ljuta zbog toga. Prošla su dva tjedna kad sam od zajedničke prijateljice saznala da mu se i druga djevojka nabacivala. Uzeo je njezin broj i udvarao joj se dok je istodobno živio u mom stanu. Suočila sam ga s tim i priznao mi je da se dopisivao s njom i da su njegove poruke možda bile previše koketirajuće. Ta je djevojka ionako bila na glasu kao razaračica veza i tada mi je postalo jasno zašto. Prekinula sam vezu idući dan i nikada nisam požalila.


Cassandra, 27

Moj novi partner organizirao je zabavu u svom domu, a ja sam mu pomagala i planiranju. To je bilo prvi put da sam upoznala njegove prijatelje iz drugog grada. Iako sam pomogla u organizaciji, nisu me službeno pozvali na zabavu sve do tjedan dana prije same zabave. Bila sam povrijeđena, ali pokušala sam biti racionalna pa sam objasnila sebi da želi biti malo sam sa svojim bliskim prijateljima s obzirom na to da smo nas dvoje tek nedavno „službeno” postali par. Nakon zabave, sve je bilo normalno, no otprilike dva tjedna kasnije, dečko od sestre mog partnera poslao mi je poruku. Rekao je da se osjeća užasno zbog toga što su od mene tajili što se dogodilo: moj partner je spavao s nekim te noći kad je bila zabava. Bila sam jako povrijeđena i nazvala sam svog partnera, ali on se nije javio na telefon. Njegova sestra mi je zatim poslala poruku u kojoj je napisala da je to bila moja pogreška jer smo navodno bili prekinuli. Nakon toga i jesmo i osjećam se mnogo bolje bez njega!


Katie, 30

To se dogodilo kad sam imala 22 godine tako da se više i ne sjećam koliko smo točno mjeseci tada bili u vezi, ali bili smo sasvim sigurno u ozbiljnoj vezi. Bili smo na putu za jedan tulum i usput smo stali da kupimo bocu pića za domaćina. On je ušao u trgovinu, a ja sam ostala u autu s njegovim mobitelom. Pomislila sam kako bi bilo slatko da napravim selfie i postavim mu ga na zaslon. Odjednom sam postala znatiželjna, sumnjičava, nesigurna – možete to nazvati kako želite, i otvorila sam njegove poruke. Vidjela sam ime koje nisam poznavala i otvorila sam poruku, a onda sam otkrila gomilu obnaženih fotografija i sekstanja koje je trajalo mjesecima paralelno s našom vezom. Vratio se u auto, a ja sam inzistirala da me odveze kući. Rekla sam mu što sam otkrila i nisam se uopće osjećala loše zbog načina na koji sam to otkrila. Odvezao me kući, plakali smo i razgovarali cijelu noć. Tvrdio je da ne pozna tu ženu u stvarnom životu – da je to „samo neka djevojka s interneta”, kao da to stvari čini boljim. Završilo je prekidom. Pokušali smo ponovo započeti vezu nakon nekog vremena, ali shvatila sam da mu više nikada ne bih mogla vjerovati.

Ashley, 29

Otkrila sam da me dečko, s kojim sam bila u vezi četiri godine, vara tako što sam postala sumnjičava i pregledala njegov mobitel. Počeo se ponašati distancirano i pokazivao manje nježnosti i privrženosti nego prije, a počeli smo se i češće svađati, što u našem slučaju nije bilo normalno. Primijetila sam da sve češće i češće ostaje do kasna na poslu i isprva nisam mislila ništa posebno o tome, sve dok nisam počela osjećati distancu među nama. Pregledala sam njegov mobitel i pronašla poruke koje je razmjenjivao s drugom ženom čije mi ime nije bilo poznato. Bilo je očito da su se sreli najmanje jednom tako da sam mogla zaključiti da to već neko vrijeme traje. Priznao je da me prevario, plakao, govorio da mu je jako žao i da mu to nije značilo ništa. Srce mi je bilo slomljeno, no i dalje sam bila jako zaljubljena u njega pa nisam odmah prekinula.

U to smo vrijeme živjeli zajedno i naši su životi bili isprepleteni pa sam pokušala spasiti ono što je ostalo od naše veze. Krenuli smo na savjetovanje za parove, no unatoč tome on je na kraju prekinuo sa mnom, piše živim.gloria.hr.

Share This Article