Franko Vidović napustio vođenje sjednice Odbora za obranu, prije rasprave o obuci ukrajinskih vojnika

Screenshot

Predsjednik Odobra za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović napustio je sjednicu odobra i vođenje sjednice prepustio potpredsjedniku Odobra Anti Deuru.

Vidović je apelirao na premijera Plenkovića i Vladu “da postupe u skladu s Ustavom i zakonima te poslovnikom Vlade i zatraže u regularnoj proceduri suglasnost Predsjednika Republike”.

Napomenuo je da će ako u takvoj legitimnoj i legalnoj proceduri odgovor predsjednika Zorana Milanovića bude i negativan, pomoć Ukrajini podržati.

“Procedura mora biti kristalno čista i utemeljena na Ustavu i zakonima Republike Hrvatske. S obzirom na to da predsjednik RH nije zaprimio zahtjev za prethodnu suglasnost od Vlade RH kao jedinog ovlaštenog predlagatelja sukladno Ustavu i da budući da po mom mišljenju nisu stečeni uvjeti za raspravljanje i odlučivanje o prijedlogu ove odluke, ja se izuzimam od daljnjeg vođenja raspravljanja i glasanja na ovoj sjednici. Određujem da dalje sjednicu vodi potpredsjednik gospodin Ante Deur”, poručio je Vidović i napustio sjednicu, piše N1.

Share This Article