3.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Četiri pozitivna učinka kuhanog vina

Četiri pozitivna učinka kuhanog vina

Konzumiranje alkohola u prevelikim količinama svakako nije preporučljivo, ali u manjim količinama kuhano vino može imati i neke pozitivne učinke na organizam…

Prosinac već kuca na vrata, a s njim i službeno počinje “sezona kuhanja”. Kuhano vino popularan je topli napitak od vina i brojnih začina.

Prema portalu healthshots.com, kuhano vino trebalo bi imati i neke pozitivne učinke na organizam. Provjerite koje!

Usporava starenje: “kuhanje” sadrži određene antioksidanse koji, između ostalog, mogu pomoći u usporavanju procesa starenja vašeg tijela.

Podržava zdravlje srca: U umjerenim količinama vino može biti dobar izvor antioksidansa koji su zdravi za srce. Tome pridonose i začini u piću, poput cimeta i đumbira.

Može poboljšati pamćenje: u kuhalu ima i antioksidansa koji jačaju kognitivne funkcije, posebice pamćenje. Određeni spojevi u kuhanom vinu mogu čak spriječiti Alzheimerovu bolest.

Može ojačati kosti: u malim količinama kuhano vino može čak ojačati kosti i tako spriječiti prijelome i druge neugodnosti.

Kao što je već spomenuto, ključ je umjereno uživati ​​u kuhanom vinu i ne pretjerivati. U protivnom mogu nastati brojni zdravstveni problemi, komplikacije i teška oboljenja, piše aktivni.metropolitan.si

Najnovije

Još iz rubrike