VIDEO Katastrofa: Strašan sudar glavama, Joško Gvardiol teže ozlijeđen, potres mozga, lom nosa, zatvoreno oko…

Screenshot: Nova TV

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol u 23. minuti utakmice RB Leipziga i Freiburga sudario se sa suigračem Willyjem Orbanom i nije mogao nastaviti susret.

Bivši igrač Dinama zamijenjen je, a umjesto njega je ušao Benjamin Henrichs. Sreća u nesreći je što je Gvardiol sam napustio travnjak, odnosno nisu ga morali iznijeti na nosilima.

Težina ozljede još nije poznata i nadamo se da neće biti kobna za njegov nastup na SP-u, no sigurno će poremetiti pripreme. Utakmica s Freiburgom je pretposljednja uoči stanke Leipziga za SP, do Katara još moraju igrati protiv Werdera za tri dana.

Prve informacije su da je zaradio ogrebotinu na licu, koja navodno nije strašna, ali se držao za butinu dok liječnici nisu ušli na teren.

Izbornik Dalić danas je izdiktirao konačan popis i u današnjem Dnevniku Nove TV rekao kako se nada da ga neće morati mijenjati zbog ozljeda posljednji vikend, ali nažalost njegove riječi se nisu obistinile, prenosi gol.hr.

Na fotografijama i snimkama s utakmice je vidljivo da je Gvardiolu još na terenu uslijed udarca bilo potpuno tazvoreno lijevo oko, a iz nosa curila krv, pa je prevezen u bolnicu.

Pretrpio je potres mozga, slomljen mu je nos i zatvoreno jedno oko, javljaju 24sata.

Video sudar je OVDJE

Gvardiol uopće nije trebao igrati

Zanimljivo, Gvardiol zapravo nije trebao igrati od početka, ali Abdou Diallo, koji je bio nominiran za početnih 11, osjetio je bol u koljenu tijekom zagrijavanja i morao je odustati. Tako je ušao Gvardiol – ali radni dan mu je brzo završio, pišu njemački mediji.

Share This Article