Tribina u Osijeku: Rodno potvrđujuću terapiju hitno zaustaviti za djecu i mlade adolescente do najmanje 21. godine

Foto: UHM

U Osječkoj dvorani “Stara Pekara” održana je danas prva u nizu tribina Inicijative “ZAGREB STRAIGHT PRIDE” pod nazivom “Zaštitimo djecu! Recimo ne rodnoj ideologiji!.

Po rodnoj ideologiji spol ne postoji, već samo spektar “rodova” gdje su “muško” ili žensko samo krajnosti tog spektra, a vaše dijete može biti muško, premda je rođeno kao žensko, ili obrnuto te može mijenjati svoj “rod” kako god i koliko god puta to želi, bez roditeljske privole, pišu organizatori.

Rodna ideologija ušla je na velika vrata u Hrvatsku, posebno u Zagreb, te je počela zauzimati obrazovni i zdravstveni sustav do te mjere da sve više djece svakodnevno traži promjenu svojeg spola jer su zavedena nametnutim im rodno ideološkim svjetonazorima.

U Europi su mnoge zemlje poučene negativnim iskustvima rodne ideologije zabranile bilo kakve hormonalne postupke promjene spola u djece do 18. godine života.

Nažalost, jednom kada postupak promjene spola uđe u fazu kemijske blokade puberteta, šteta je nepopravljiva, kako fizička, tako i psihička.

Govornici na tribini bili su članovi pokreta Inicijative “ZAGREB STRAIGHT PRIDE”. Prvi govornik bio je gospodin Alin Kavur koji se kao pokretač osvrnuo na sam začetak ideje.

“Sada kada sam slušao himnu prisjetio sam se komentara koji sam nedavno pročitao da nam je u Hrvatskoj ostala samo
naša himna, naša trobojnica i teritorij. Ja kažem ne, ostali smo mi Hrvati koji s ponosom kažemo da smo katolici, majke, očevi i da su naša djeca djevojčice i dječaci. Naša djeca nisu ono. Ne dajmo da netko dira u naše obitelji, a pogotovo našu djecu.”

Stručnjak tima dr. med. Herman Vukušić koji je ovog vikenda odsutan obratio se preko video poziva.

“Rodno potvrđujuća terapija, što je službeni naziv medicinske procedure promjene spola, prema mojem mišljenju u Hrvatskoj treba biti hitno zaustavljena za djecu i mlade adolescente do najmanje 21. godine njihova života.

Nedovoljno istražene negativne zdravstvene posljedice uporabe hormonskih blokatora puberteta, a zbog kojih mnoge
zemlje zabranjuju uporabu istih, u hrvatskim se medijima gotovo ne spominju, dok se sa druge strane popularizira promjena spola u djece kao nešto društveno moderno, dugoročno neškodljivo i socijalno popularno. Iz brojnih primjera spolne detranzicije razvidno je kako šteta učinjena djeci nametanjem promjene spola ostaje gotovo nepopravljiva.” – rekao je Vukušić.

Treći govornik bio je Darijo Žepina, stručnjak za sigurnost te dio tima koordinacije.

” Tradicionalno je da imamo sluganske vlade, da, jer su izabrane na demokratski način. Te naše vlade slijepo slušaju
naputke Svjetske zdravstvene organizacije i to me zabrinjava, to nas treba zabrinuti sve. Sve one temeljne vrijednosti društva koje smo mi imali već smo sada izgubili, već sada kasnimo s ovakvim inicijativama. Jesmo li mi većina? Ja ne osjećam da pripadam toj većini. Zašto je tome tako? Opća sociološka slika društva je takva da naši ljudi danas većinom preživljavaju od danas do sutra.

Radi se o budućnosti naših potomaka, naše djece, naše unučadi. Ova situacija ako nas sada neće senzibilizirati oko maloljetnika, oko naše djece mišljenja sam da srljamo u propast.” – kazao je.

Ivan Kuk, predsjednik udruge Prijateljski krug osvrnu se na primjere iz svog života i života roditelja danas je izjavio

– ” Ovo doživljavam sve sa srcem i pitam se što ćemo danas sutra ostaviti našoj djeci? Hoćemo li mi našu djecu učiti pravim vrijednostima ili ćemo ih učiti iskrivljenim vrijednostima gdje se zaboravlja na običaje, kulturu, tradiciju i vjeru. Znamo kako svjetski lobiji tretiraju obitelj u današnje vrijeme, kako se roditelji odvajaju od djece te nemaju
vremena jedni za druge. Zahvalan sam što sam dio ove inicijative i što ću moći dati svoj osobni doprinos istoj.”

Ljiljana Dragić predsjednica Udruge Hrvatska Mati kazala je – ” Došli smo do informacije o naglom porastu maloljetne djece koja su gurnuta u tranziciju spola. Do sada većina transistenata su bili muškarci u tridesetim godinama života koji su se već obiteljski ostvarili. Danas su to većinom djevojčice u pubertetskoj dobi što je zabrinjavajuće.

Taj fenomen je posljedica aktivističkog medijskog utjecaja. Ova inicijativa nas treba sve okupiti kako bi se krenuli rješavati problemi, svi smo svjesni da osim ovog velikog problema imamo još mnoge druge. Ovo je tek početak.”

Share This Article