12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinci idu na oslobađanje regije Luhanska, Zelenskij kaže da ne napreduju samo...

Ukrajinci idu na oslobađanje regije Luhanska, Zelenskij kaže da ne napreduju samo na istoku

Ukrajinske snage oslobodile su u nedjelju selo Torske u blizini Limana u regiji Donjecka, približavajući se povratku regije Luhansk, objavio je CNN pozivajući se na ukrajinsku vojsku.

Serhij Čerevatij, glasnogovornik Istočne skupine oružanih snaga Ukrajine, rekao je na nacionalnoj televiziji da ukrajinske snage “vatrom” gađaju ruske vojne jedinice u gradu Kreminja u Luhansku.

“Za njih (ruske okupatore) sada je vrlo važno zadržati Kreminju. Nakon svladavanja Kreminje, Oružane snage Ukrajine će ići na Svatovo, Rubižne, a dalje će moći osloboditi Luhansku regiju”, rekao je Čerevatij, dodajući da bi također mogli vratiti Sjevjerodonjeck i Lisičansk ako ponovno osvoje kontrolu nad Kreminjom.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozdravlja napredak: najnoviji dobitci Ukrajine dolaze nakon što su ukrajinske snage ovog vikenda oslobodile ključni grad za Donjeck, Liman.

Međutim, ukrajinski predsjednik rekao je u nedjelju da vojni uspjesi Ukrajine nisu ograničeni na Liman. U svom noćnom obraćanju naciji, Zelenskij je rekao da se značajan dio ratnih izvješća koje prima odnosi na sve veći popis nedavno oslobođenih ukrajinskih naselja.

“Najmanje dva puta dnevno – ujutro i navečer – primam izvješća od naše vojske. Ovaj tjedan, najveći dio izvješća je popis naselja oslobođenih od neprijatelja u sklopu naše obrambene operacije,” rekao je Zelenskij.

“Priča o oslobađanju Limana u Donjeckoj regiji sada je postala najpopularnija u medijima. Ali uspjesi naših vojnika nisu ograničeni na Liman.”

Zelenskij je također pohvalio oslobađanje naselja Arhanhelske i Miroljubivka u regiji Herson od strane vojnika ukrajinske 129. brigade, prenosi CNN.

Ukrajinci ne napreduju samo na istoku, na pragu su Hersona, postoje informacije o uništavanju Rusa u samom gradu

Najnovije

Još iz rubrike