Iz sigurnosnih razloga otkazana I. hetero parada, nastavlja se s borbom za ukidanje hormonalnih i kirurških intervencija u postupku spolne tranzicije za mlađe od 21 godinu

Screenshot

Otkazano je prijavljeno okupljanje koje koje se trebalo održati 08.10.2022. godine na Trgu bana Jelačića u 12,00 sati.

“Kao pokretač I. hetero parade zatražio sam sigurnosnu procjenu zbog velikog interesa javnosti za navedeno okupljanje. Kroz konzultacije s koordinacijom, strukom i organizacijom donesen je sljedeći zaključak.

Zbog najavljenog velikog dolaska građana postoji visoki rizik pridruživanja nekih od skupina osoba našem skupu te pokušaj raznih načina kršenja javnog reda i mira. Isto tako cilj je zaštititi osobe poštenih namjera te izbjegavanja nemilih događaja koje bi zakon pripisao meni pokretaču i drugim akterima događaja. Stoga odluka je da daljnje aktivnosti nastavljamo kroz tribine po gradovima te u gradu Zagrebu u zatvorenim dvoranama te kontroliranim uvjetima bez remećenja javnog reda i mira, uz daleko veći stupanj sigurnosti za sudionike.

Stoga otkazuje se okupljanje prijavljeno za 08.10.2022., te ćemo navedenog dana održati konferenciju za medije na Trgu bana Josipa Jelačića u 12:00 sati i najaviti daljnje aktivnosti i tribine po gradovima”, napisali su na fb-u organizatori.

Premda je skup na otvorenom otkazan do daljnjega, inicijativa Zagreb Straight Pridea nastavlja s borbom za ukidanje hormonalnih i kirurških intervencija u postupku spolne tranzicije za mlađe od 21 godine života putem javnih tribina, stručnih skupova i sastanaka s predstavnicima zakonodavnih tijela, kažu u inicijativi.

Share This Article