2.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Roditeljima prijeti zatvor jer su maloljetnom sinu omogućili da kući dovede djevojku

Roditeljima prijeti zatvor jer su maloljetnom sinu omogućili da kući dovede djevojku

Supružnici iz okolice Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su malodobnom sinu (15) omogućili da dovede djevojku (15) s kojom je imao spolne odnose u kući, piše Danica.hr.

Prema optužnici, sve se događalo potkraj prošle godine, točnije od početka rujna do kraja studenoga u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje izvanbračnog života s djetetom.

“Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanje izvanbračnog života s djetetom”, navodi se u optužnici.

Tijekom istrage Ivana i Zdravko rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. No, priznaju kako je majka djevojke bila protiv te veze te je došla po kćer.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu skrb u Koprivnici čija je djelatnica razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

“Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utječu jedno na drugo”, naglasila je socijalna radnica.

Malodobni sin i njegova djevojka izuzeti su iz svojih obitelji i smješteni u dječje domove. Ivanu i Zdravka pak čeka suđenje, piše Danica.hr.

Najnovije

Još iz rubrike