Kovač: Neminovno je da će Ukrajina biti primljena skoro u NATO, onda počinje Treći svjetski rat

Što je naumio to je i ostvario! Vladimir Putin i službeno je pripojio četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji.

Na svečanoj ceremoniji dok Ukrajinci, ali i ruski vojnici ginu – potpisao je aneksiju Donecka, Luhanska, Zaporižje i Hersona – ukupno 15 posto ukrajinskog teritorija. I žestoko zaprijetio Zapadu.

Odgovor Ukrajine je službeni zahtjev za članstvo u NATO Savezu.

O ruskom prisvajanju ukrajinskog teritorija za RTL Danas komentirao je bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

“Zapad je vrlo aktivan i pomaže Ukrajini, vrlo ozbiljno i solidno. Ukrajinci su vrlo motivirani i bore se te su uzeli jedan dio teritorija natrag. Tako da je Putin u vrlo teškoj situaciji i moje mišljenje je da će tu odluku Putin provesti i u ruskom parlamentu. Međutim, teško će mu biti te teritorije držati jer su Amerikanci vrlo ozbiljno krenuli u obranu Ukrajine”, objašnjava Kovač.

“Neminovno je da će Ukrajina biti primljena skoro u NATO jer je zemlja u sukobu. Oni su već de facto u NATO-u jer zemlje već pomažu Ukrajini. Kada bi službeno Ukrajina bila primljena to bio onda značilo početak svjetskog rata. To je neformalno jedan rat između Rusije i Zapada. Rusiji će biti jako jako teško da izdrži jer su Ukrajina i Zapad ustrajni da Ukrajina bude suverena”, tvrdi Kovač.

Kovač tvrdi da je Putinov poziv na pregovore znak slabosti jer Zelenskij ne želi pregovore nego se želi boriti. “Putin želi napraviti razdor na Zapadu, ali neće uspjeti jer smo u ratnom modusu i nema prostora za to”, dodao je, piše RTL.

VIDEO Putin anektirao ukrajinska područja i zlokobno zaprijetio: Ovo je gotovo, nema više pregovora. Branit ćemo te regije svim oružjem koje nam je na raspolaganju

VIDEO Putin anektirao ukrajinska područja i zlokobno zaprijetio: Ovo je gotovo, nema više pregovora. Branit ćemo te regije svim oružjem koje nam je na raspolaganju

Share This Article