Teško obiteljsko nasilje u Kutini: Izvanbračna supruga ljetos prošla kroz pravi pakao

Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 24. rujna 2022., po primitku kaznene prijave Policijske postaje Kutina protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona te kaznena djela nasilja u obitelji iz članka 179. a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. i 1. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika (2000.) i protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak počinio navedena kaznena djela od srpnja do rujna 2022. godine na području Kutine na štetu svoje 23-godišnje izvanbračne supruge.

Nakon provedenog ispitivanja i donošenja rješenja o provođenju istrage, sucu istrage Županijskog suda u Sisku je predloženo da odredi istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz navedenih osnova.

Share This Article