8.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Strava u Zagorju: Primila dvoje starijih na skrb, ali su umrli jer...

Strava u Zagorju: Primila dvoje starijih na skrb, ali su umrli jer im nije osigurala medicinsku pomoć

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je 15. rujna 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog počinjena dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe iz članka 124. Kaznenog zakona, sve u vezi članka 51. KZ-a.

Optužnicom se okrivljenu 51-godišnjakinju tereti da je od 1. do 28. svibnja 2020. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije; iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja; na smještaj uz naknadu od 3.500,00 kuna primila osobu lošeg zdravstvenog stanja te mu je, iako svjesna njegovog zdravstvenog stanja, propustila osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu zbog čega je došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja pa je oštećenik preminuo 7. lipnja 2020.

Okrivljenu 51-godišnjakinju se tereti i da je od kraja travnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije; iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja; na smještaj uz naknadu od 3.200,00 kuna primila drugu osobu znajući da je on osoba narušenog zdravlja pa mu je propustila osigurati stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor koji su mu bili potrebni uslijed čega je on preminuo 27. srpnja 2021.

Najnovije

Još iz rubrike