9.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Iz Vlade se nakon dopisa predsjednika Milanovića oglasili o razrješenju ravnatelja VSOA-e

Iz Vlade se nakon dopisa predsjednika Milanovića oglasili o razrješenju ravnatelja VSOA-e

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović zatražio razrješenje ravnatelja Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) oglasili su se i iz Vlade.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković nije još vidio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost o izvanrednom stručnom nadzoru VSOA-e jer boravi u SAD-u. Jasan je stav Vlade da sve počinitelje nezakonitih radnji treba sankcionirati. O Izvješću UVNS-a i prijedlogu predsjednika Republike očitovat će se idućeg tjedna”, priopćili su iz Vlade.

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske ranije u četvrtak su javili kako je predsjednik Zoran Milanović uputio dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću kojim je pokrenuo postupak za razrješenje general bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e.

“Nakon što je dobio Izvješće Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS) o Izvanrednom neposrednom stručnom nadzoru Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) od 19. rujna 2022. godine, a zbog opsega i težine povreda navedenih u Izvješću, predsjednik Republike Zoran Milanović stava je kako ravnatelj VSOA-e, kao osoba odgovorna za funkcioniranje Agencije, ne može više obavljati tu dužnost”, stoji u priopćenju upućenom u četvrtak iz Ureda predsjednika RH.

Inače, ovih dana završena je istraga kojom je utvrđeno da su vojni špijuni pronevjerili najmanje dva milijuna kuna. O tome je detaljno izvještavala reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Utvrđen je cijeli niz prekršaja, vojni špijuni su pronevjerili najmanje dva milijuna kuna

Milanović pokrenuo postupak za razrješenje ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA)

Najnovije

Još iz rubrike