Ekipa Dumovca rijetko kad ima priliku spasiti ovako veličanstvenu ptičicu. Ovu su pronašli prekrivenu ljepilom

Screenshot facebook Azil Dumovec

Radi se o vodomaru koji, kad nije u prirodi, slabo jede. Čim je očiste vraćaju je na slobodu

Ekipa Azila Dumovec nizu životinja koje je spasila pridodala je sad i jednog vodomara. Radi se o ptici poznatoj po predivnoj, raskošnoj boji perja koja obično živi uz vodu.

Preuzeli su ga u Kupinečkom Kraljevcu i prevezli u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba Damir Skok kazao je za Telegram da je ptičica pronađena puna ljepila.

“U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba jutros smo ga čistili. No, da bismo ga u potpunosti oslobodili ljepila, potrebno je to napraviti nekoliko puta”, rekao je.

Plan je pustiti ga u prirodu ako bude spreman za to

Kazao je i kako će vodomar, nakon čišćenja u ZOO-u sam dodatno očistiti svoje perje. “Ne znamo o kakvom je ljepilu riječ. Slično je onome s traka za mušice, no može biti i s nekog gradilišta”, rekao je Skok. Dodao je kako, na sreću, vodomar nije ozlijeđen.

“No, muči nas što ta vrsta ptica kada nije u svojem uobičajenom staništu, slabo jede. Nadamo se da ćemo s vama uskoro moći podijeliti informaciju o njegovu povratku u prirodu u blizini mjesta gdje je pronađen“, kazao je.

Plan je malenu ptičicu pustiti u prirodu čim se očisti od ljepila i čim u Oporavilištu procijene da je spreman za povratak u prirodu, piše telegram.hr.

Share This Article