DOKUMENT Pravobraniteljica: Dr. Vukušić nije iznio diskriminatorne tvrdnje; “Lažno su me optužili za homofobiju i transfobiju”

Foto: FB

Ugledni psihijatar dr. Herman Vukušić oglasio se na fb-u:

“OČITOVANJE PRAVOBRANITELJICE ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA NA MOJ INTERVJU “GLASU ISTRE”

Moj intervju “Glasu Istre” od kolovoza ove godine u kojem sam kritički govorio o rodnoj ideologiji i potencijalnim opasnostima agresivnog trans aktivizma potaknuo je LGBTQ platformu “Seksizam naš svagdašnji” da me lažno optuži za homofobiju i transfobiju i zaprijeti prijavom Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

Ne budi lijen, ja sam njoj pisao prvi i cijenjena gospođa Višnja Ljubičić je promptno reagirala i u očitovanju koje sam zaprimio ovih dana lijepo, između ostaloga, rekla sljedeće:

“Navodi izneseni u intervjuu ne predstavljaju diskriminaciju odnosno uznemiravanje u smislu Zakona o ravnopravnosti spolova odnosno Zakona o suzbijanju diskriminacije…Tvrdnje iznesene u intervjuu su u u domeni vrijednosnog suda koji NEMA DISKRIMINATORNI UČINAK (moja velika slova?)”

Hvala institucijama na korektnom djelovanju, a sada sam ja na redu da prijavim gospodu/gospođe/njih/one/ono za javnu uvredu…

Intervju u Glasu istre:

Udruga Hrvatska Mati humanitarnom akcijom osigurala ljetovanje za 45-ero djece slabijeg imovinskog statusa

Poznati poduzetnik Željko Tokić: Zašto sam se uključio u organizaciju prvog hetero skupa u Hrvatskoj

Dr. Vukušić: Sramotan plakat koji se izruguje demokršćanskim vrijednostima i obitelji kao zajednici osvanuo je u sred Zagreba

Share This Article