Ugledni psihijatar objašnjava zašto je potreban Zagreb Straight Pride: Usprotiviti se daljnjem prodoru rodne ideologije i zabraniti hormonalne i kirurške intervencije za promjenu spola do 21. godine

Ugledni psihijatar dr. Herman Vukušić oglasio se na fb-u:

“ZAŠTO ZAGREB STRAIGHT PRIDE ?

U zadnjoj emisiji Nu2 voditelj Aleksandar Stanković rekao je svojem gostu, Nikoli Grmoji, kako transrodnih osoba u Hrvatskoj “ima malo”.

To u jednu ruku ne odgovara činjenicama.

U zadnjih sedam godina zbog “problema” sa svojom seksualnom orijentacijom pomoć je potražilo 587 djece, od kojih 336 natalnih dječaka i 251 djevojčica.

Riječ “problemi” stavljam pod navodnike, jer je inače (do prije petnaestak godina) broj ovakovih osoba uistinu bio jako mali: 0.005–0.014% za muškarce i 0.002-0.003% za žene.

Njihova dijagnoza zove se “rodna disforija”, odnosno stres života u tijelu kojem ne pripadaš i kao takve te osobe zaslužuju punu medicinsku pažnju i skrb, a veliki broj njih do kasne adolescencije sraste sa spolom u kojem su rođeni.
Međutim, epidemija rodne disforije kojoj svjedočimo u svijetu, Europi i Hrvatskoj, uvelike je potaknuta promicanjem suludih ideja rodne ideologije (npr. zadnji broj rodova koje Vaše dijete ili Vi možete izabrati je 72 !!!) i financijskim interesima farmaceutske industrije.

Ukratko, u najvećem broju slučajeva radi se o društveno potaknutoj i stimuliranoj dijagnozi, a ne pravoj rodnoj disforiji.

Nažalost, dokazano je da se velikom broju ove djece nekritički daju nedovoljno ispitane hormonalne supstance za blokadu puberteta, što kasnije kod mnogih dovodi do nepopravljive tjelesne i duševne štete, a zbog čega su mnoge europske zemlje počele zabranjivati takove postupke.

Stoga je potreban Zagreb Straight Pride da se usprotivimo daljnjem prodoru rodne ideologije u naše obrazovne i odgojne institucije, te da se izborimo za zabranu hormonalnih i kirurških intervencija u procesu promjene spola do 21. godine života”, piše Vukušić.

Poznati poduzetnik Željko Tokić: Zašto sam se uključio u organizaciju prvog hetero skupa u Hrvatskoj

Poznati poduzetnik Željko Tokić: Zašto sam se uključio u organizaciju prvog hetero skupa u Hrvatskoj

Poznati poduzetnik Željko Tokić: Zašto sam se uključio u organizaciju prvog hetero skupa u Hrvatskoj

Share This Article