Gradonačelnica osudila objavu pizzerije iz Samobora: Nećemo zaposliti četnika iz Niša i ne želimo grad nagrditi s tim ‘crnima’

Ilustracija/ Photo by Ivan Torres on Unsplash

Vlasnik pizzerije Lockdown u Samoboru u objavi na društvenim mrežama navodi kako neće zaposliti strane radnike iako mu nedostaje pizzamajstor, jer mu se na oglas javljaju “Pakistanci, Bangladešani i četnici iz Niša”.

Dodaje kako ne želi grad “nagrditi s tim crnima” te pita je li “zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira!”

“Očito su normalni radnici otišli u Irsku”, stoji u objavi koju prenosimo bez intervencija u način pisanja:

“Kako dodatno nebi nagrdili naš Samobor s tim crnima (zaista ih je previše i grdo ih je vidjeti sa vrećicama punih alkohola,dok idu iz dućana, a domaći i stariji ljudi prelaze na drugu stranu ulice), morati ćemo prilagoditi trenutnim kapacitetima radno vrijeme (…) Isto tako nam ne pada na kraj pameti zaposliti četnika iz Niša,a u prilogu pogledajte situaciju iz Danske,pa prosudite sami dali je zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira!”

“Sad će se naravno javiti udruge za zaštitu majmuna i ostalih životinja,a i sveprisutni milorad pupovac, koji će stati u obranu ovih koje ne želimo…”, navodi se između ostalog u objavi, koja je u međuvremenu uklonjena s društvenih mreža, ali je objavljen i njezin nastavak, prenosi dnevnik.hr.

Screenshot: Dnevnik.hr

Na upit dnevnik.hr-a o ovoj situaciji, vlasnik pizzerije Matija Fresl kaže da pizzamajstora nema, ali da stoji iza toga da “ih neće zaposliti i to je to”. Radije će skratiti radno vrijeme, kaže i dodaje da su reakcije građana na ovu njihovu odluku pozitivne i da su oduševljeni.

Screenshot: Dnevnik.hr

Iz ureda gradonačelnice grada Samobora Petre Škrobot osudili su ovakav oblik komunikacije te su naglasili da Grad u svakom slučaju “osuđuje svaki oblik netrpeljivosti, diskriminacije i govora mržnje”. Međutim, o daljnjim akcijama nisu mogli nagađati, jer je riječ, kako kažu, o privatnom vlasniku ugostiteljskog objekta, piše dnevnik.hr.

Iz policije se još nisu očitovali o ovom slučaju.

Share This Article