Organizatori 1. Hetero parade ponosa osudili plakat na kojem se temeljne demokršćanske i katoličke vrijednosti definiraju kao degutantne

Foto: UHM

U ime organizatora “Zagreb Straight Pride 2022” ovim putem izvješćujemo hrvatsku javnost kako nemamo doticaja sa plakatima koji šire govor mržnje prema određenim seksualnim i nacionalnim manjinama a pojavili su se u centru Grada Zagreba, pišu organizatori.

“Cijela organizacija “Zagreb Straight Pride 2022” potiče međusobno uvažavanje različitosti i svih ljudskih prava bez obzira na vjeru, boju kože, nacionalnost i seksualnu orijentaciju. Nažalost, jedan dio određene društvene manjine koristi ljudska prava kao platformu za širenje svoje društveno štetne ideologije zbog čega smo i pokrenuli “Zagreb Straight Pride 2022”.

Također ovim putem želimo osuditi plakat koji se u okviru izložbe “Studenti za toleranciju” pojavio preko puta Hrvatskog narodnog kazališta u centru Zagreba, a na kojem se temeljne demokršćanske i katoličke vrijednosti definiraju kao degutantne.

Foto: UHM

Takav govor mržnje kao i u slučaju plakata s početka teksta najoštrije osuđujemo i tome ćemo se javno usprotiviti”, piše u priopćenju Ljiljana Dragić, predsjednica Udruge Hrvatska Mati.

Poznati poduzetnik Željko Tokić: Zašto sam se uključio u organizaciju prvog hetero skupa u Hrvatskoj

Share This Article