2.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Muči vas plijesan u perilici rublja? Evo kako je se učinkovito riješiti

Muči vas plijesan u perilici rublja? Evo kako je se učinkovito riješiti

Perilica rublja koristi se svakodnevno, a lako je zaboraviti da strojeve zapravo treba oprati s vremena na vrijeme. Kad bolje razmislite, potreba za čišćenjem perilice rublja ima savršenog smisla.

Stroj čisti prljavštinu s odjeće, a ta prljavština očito nekamo odlazi. Perilice lako nakon nekog vremena skupljaju prljavštinu, bakterije pa čak i gljivice. I ne morate odvojiti za nove proizvode za čišćenje, prema nekim obožavateljima čišćenja možda već posjedujete neke od proizvoda koji će vam pomoći u čišćenju, prenosi Večernji list.

Obožavatelji čišćenja u Facebook grupi “Savjeti i trikovi za čišćenje” podijelili su svoje tajne kako bi vaši kućanski aparati bili blistavo čisti, a jedan od od njih je i perilica rublja.

Jedan ljubitelj čišćenja upitao je: “Koje biste proizvode preporučili za čišćenje perilice rublja? Imam plijesan iza ladice. Očito je da ne želim koristiti izbjeljivač ili bilo što što bi moglo oštetiti moje rublje. Hvala unaprijed”.

Mnogi obožavatelji čišćenja požurili su u odjeljak za komentare kako bi podijelili svoje tajne, a iznenađujuće je jedna profesionalna čistačica napisala:”Vodica za ispiranje usta od mente”.

Samo pola šalice vodice za ispiranje usta na prazan ciklus stvarno može učiniti da perilica za pranje ima nevjerojatan miris i očistiti neugodne komadiće plijesni, piše The Sun.

Najprije ulijte jednu šalicu vodice za ispiranje usta u perilicu rublja ili u spremnik deterdženta u perilici rublja pa pokrenite redoviti ciklus pranja vrućom vodom.

Ne perite odjeću tijekom ovog procesa. Vodica za ispiranje usta proći će svoj put kroz perilicu rublja, čisteći sve ostatke, plijesan ili plijesan u procesu.

Najnovije

Još iz rubrike