2.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pedofil nagovarao ženu da siluje bebu. Kazna? Društveno-korisni rad; Dobronić: Do promjena...

Pedofil nagovarao ženu da siluje bebu. Kazna? Društveno-korisni rad; Dobronić: Do promjena će doći ono što se kaže, milom ili silom

Skidao je pedofilske filmove i preko društvenih mreža nagovarao ženu da siluje bebu od svega par mjeseci. Za tu gadost sudac ga je osudio na svega 11 mjeseci zatvora. A onda mu to pretvorio u društveno koristan rad. Brođani, zgroženi.

Djelo je toliko gnjusno da opis pedofilskih fantazija nećemo objaviti. Mlađa žena bebu je skinula, no na kraju ipak ju je odbila silovati. Što je pedofil htio, i bez završnog čina posve je jasno, piše RTL.

Kazna je zgrozila bivšeg suca i odvjetnika Branka Šerića. Sudac je takvom presudom, govori nam, pogazio prava djeteta.

“Sramotna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli do dna”, kaže Branko Šerić, odvjetnik i bivši sudac.

Za svako od djela predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora, no slavonski pedofil nije završio iza rešetaka. Za Šerića skandalozno, za predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, standardna praksa koja se mora mijenjati.

“Poanta je u tome da suci suviše olako i površno jednim dijelom neke okolnosti vrednuju kao olakotne ili osobit olakotne i tako si pogrešno si smatraju da kaznu mogu smanjiti ispod minimuma i u toj mjeri si vrlo vjerojatno radi i o pogrešnoj primjeni domaćeg prava”, kaže Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

U cijelom slučaju nije se proslavilo ni Državno odvjetništvo koje se na presudu nije žalilo. Poslali su im s RTL-a upit, ali kažu, o detaljima ne mogu.

“Čini mi se kao da je postignut gentlemenski sporazum između državnog odvjetništva i počinitelja što je sud objeručke prihvatio da počinitelj prizna kazneno djelo da se nitko ne bi trebao mučiti oko dokazivanja i oko ovog kaznenog postupka pa je državno odvjetništvo održali riječ oko ovakve presude i nije išlo sa žalbom”, kaže Šerić.

I to je, dakle, u Hrvatskoj, moguće. Dobronić obećava ujednačavanje sudske prakse i povećanje preblagih kazni..

“Nikad ni jedan ozbiljan sustav se ne može preko noći promijeniti i preokrenuti i to ne bi bilo dobro, ali u svakom slučaju već sad o tome razgovaramo 36:44 Do promjena će doći ono što se kaže, milom ili silom”, kaže Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Godinama se najavljuju, no promjene nikako i dočekati. Mijenjaju se suci, predsjednici i premijeri, no ne i odnos prema žrtvi. Ona je, čini se, često zadnja, piše RTL.

Ministar najavio sankcije zbog pedofila u udruzi za djecu: To je neprihvatljivo

Osuđeni pedofil poslan da odrađuje kaznu u udruzi za djecu s posebnim potrebama

Najnovije

Još iz rubrike