9.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO, FOTO Požar kod Vrpolja pod nadzorom, policija privela jednu osobu zbog...

VIDEO, FOTO Požar kod Vrpolja pod nadzorom, policija privela jednu osobu zbog sumnji u podmetanje

Požar u Vrpolju kod Šibenika je pod nadzorom vatrogasaca. Iz policije javljaju da provode krim istragu nad jednom osobom koju povezuju s požarom.

“Gašenje rubnih dijelova požara još uvijek traje, a u vezu s ovim požarom je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena jedna osoba”, priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Ranije objavljeno:

Četiri kanadera gase vatru koja je planula u Vrpolju u Šibensko- kninskoj županiji, izvijestili su u utorak iz Županijskog centra 112.

“Na terenu je sada 51 vatrogasac sa 18 vozila i pomažu četiri kanadera. Cesta Vrpolje-Danilo je zatvorena i isključena je struja na tom području”, kazali su iz Županijskog centra 112, prenosi N1.

Zapovjednik šibenskih vatrogasaca Volimir Milošević za Dnevnik N1 govorio je o situaciji na požarištu kod Vrpolja.

Sve snage na terenu gase požar koji je izbio u Vrpolju, a potom se proširio na obližnju borovu šumu. Situacija još nije pod kontrolom.

“Situacija nije dobra, ali vatru među kućama smo sanirali i spasili objekte. Požar je u gustoj borovoj šumi i uz ovaj vjetar situacija je neizvjesna”, rekao nam je Volimir Milošević.

“HAC je dobio obavijest da upozore vozače na dim na autocesti. Tu su četitri kanadera i nadamo se da ćemo do večeri situaciju staviti pod kontrolu”, dodao je.

Napominje da je požar izbio u samom mjestu: “Dok smo došli, zatekli smo vatru oko kuća, neki su se samostalno evakuirali, neki su počeli gasiti. Sad je sanirano, a ima li štete, vidjet ćemo naknadno. U šumskom dijelu postoje četiri kontejnera od kojih su dva stambena. Dva su zahvaćena vatrom, a dva sačuvana. Pokušavamo sačuvati neke maslinike.”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike