13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Beograđanin napadnut u Korčuli: Krvnički su me tukli, prijateljicu su mi pokušali...

Beograđanin napadnut u Korčuli: Krvnički su me tukli, prijateljicu su mi pokušali strpati u auto…

Beograđanina N. T. (38) navodno su brutalno pretukla četvorica muškaraca u Korčuli na istoimenom otoku, a incident se navodno dogodio u noći između srijede i četvrtka.

Nemili događaj se odigrao pred brojnim svjedocima, tvrdi napadnuti muškarac koji smatra da napad na njega najvjerojatnije nije bio na nacionalnoj osnovi, kako je kazao za N1 Srbija.

Da je incident prijavljen i evidentiran u policijskoj stanici Korčula, potvrdili su iz PU dubrovačko-neretvanske i naveli da je kriminalističko istraživanje u tijeku i do okončanja istrage policija ne može iznositi informacije.

“Bio sam u baru s dvije prijateljice, pa smo onda prešli u susjedni klub u kojem smo ostali do dva sata, konzumirajući alkohol. Iz kluba smo se uputili k obližnjoj marini, a kad smo s velikom grupom stranaca prelazili ulicu na pješačkom prijelazu, prema nama je u punoj brzini išao kombi, koji nije imao namjeru stati. Bio sam mu najbliži pa sam zadržao ostale da nas ne bi udario i tada sam glasno opsovao. Povikao sam za njim ‘budalo, mogao si nas ubiti‘, uz još par ružnih riječi. On je to čuo pa je zaustavio kombi koji je bio pun putnika i vratio se unazad”, ispričao je Beograđanin za N1 Srbiju.

Uslijedila je rasprava između njega i vozača kombija, ali se sve završilo samo na riječima, no tada je dotrčao netko iz grupe stranaca koji su u trenutku nailaska kombija također bili na pješačkom prijelazu i udario vozača kroz prozor, koji je potom odjurio.

Jedan od stranih turista tada je počeo udarati vozača kombija, koji je pobjegao. Kad se N.T. okrenuo da bi potražio prijateljice, prišla su mu četvorica nepoznatih nabildanih muškaraca i počeli ga mlatiti.

”Tridesetak stranaca, među kojima i onaj koji je udario vozača, gledaju i ne reagiraju, a jedna moja prijateljica je pokušavala braniti dok je druga sve snimala telefonom”, prepričao je N. T, koji je inače brodski skiper, a u korčulanskoj luci usidrio se u srijedu.

Djevojku koja je snimala, prema njegovim riječima, muškarci su pokušali ubaciti u svoj automobil. Druga djevojka je uspjela nekako je izvući iz automobila, ali telefon kojim je snimala sve ostao je na sjedištu automobila napadača, ispričao je napadnuti Beograđanin, koji ima i medicinsku dokumentaciju za povrede nastale napadom.

“Dok su me krvnički tukli, govorio sam im da tuku pogrešnog čovjeka. Kažem im ‘momci, nema razloga da me tučete, em ste jači, em se ja ne znam tući‘, ali oni na to ne obraćaju pažnju i nastavljaju me udarati rukama i nogama”, ispričao je 38-godišnjak, koji je pokušao doći do broda.

”U jednom trenutku čujem iza sebe povike ‘drži ga‘, pa počinjem trčati koliko sam bio u stanju, ali me neko sapliće i padam na zemlju. Ista ekipa ponovo pritrčava i nastavlja me tući dok ležim ispresavijan od bolova, pokušavajući zaštititi lice rukama. Kad su konačno završili s iživljavanjem i pustili me, ponadao sam se da se agonija završila. Međutim, odnekud se pojavljuje onaj vozač kombija i svom silinom me šutira u glavu. Momci koji su me tukli ulaze u automobil BMW X5 dubrovačkih tablica i udaljavaju se velikom brzinom, a mi zovemo policiju”, kazao je N. T, dodavši da je povrede zadobila i jedna od njegovih prijateljica.

Prijavili su sve policiji, kaže, brzo je stigla, bili su korektni, napravili izvještaj i odvezli ih u bolnicu u kojoj je liječnica bila ljubazna, kako kaže, za razliku od medicinske sestre.

”Pregledali su me i donijeli zaključak da mi nije ništa specijalno, uprkos vidljivim povredama po cijelom telu. Kako ništa, pitam ih, poslije više desetina udaraca u glavu i tijelo, možda imam izljev krvi u mozak. Rekle su mi da ako hoću da me pregledaju u dubrovačkoj bolnici moram tamo otići sam, a za to nisam bio spoosban pa sam se vratio na brod”, dodao je.

On smatra da napad nije bio etnički motiviran i pretpostavlja da su to bili ”neki lokalni nasilnici kakvih ima i po Beogradu”.

Nakon što je događaj prijavio policiji, idući dan je dobio prijetnju putem Instagrama da više ne dolazi na Korčulu uz zahvalu na mobilnom telefonu koji su zadržali, kazao je, a pita se i otkud napadačima njegovi podaci i dodaje da je Instagram profil s kojeg su mu upućene prijetnje ubrzo izbrisan.

Prijetnju je prijavio u policijskoj stanici u Trogiru, koji je bio njegova sljedeća destinacija, policjaci su bili i tamo jako ljubazni i korektni, istaknuo je, zdravstveno stanje mu se u međuvremenu pogoršalo – neko vrijeme mu je bila paralizirana desna noga i tek ju je sad mogao pomalo pokretati, a nada se da će nadležne službe naći počinitelje.

Najnovije

Još iz rubrike