Beli Manastir: 31. godišnjica tragične pogibije policajaca

Screenshot: HRT

U Belom Manastiru obilježena je 31. godišnjica tragične pogibije policajaca – ubijenih iz zasjede koju su postavili srpski pobunjenici.

13. kolovoza 1991. Marijan Kuzman i Zoran Sinanović bili su u redovitoj policijskoj patroli ispred vojarne u Belom Manastiru kada su ubijeni. Bio je to početak velikosrpske agresije na Baranju.

Počast im je odana ispred spomenika kod Policijske postaje Beli Manastir, a služena je i misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Martina.

– Mi smo većinom držali sjevernu zonu obrane Grada Osijeka i to je jedina temeljna policijska postaja koja je cijelo vrijeme bila u rovu i na prvoj crti bojišnice. Imali smo sedmero poginulih policajaca, 22 teško ranjenih i oko stotinu lakše ranjenih policajaca, rekao je Anto Prgomet, ratni zapovjednik IV. policijske postaje Beli Manastir

– Nadam se da će i naša djeca cijeniti tu žrtvu branitelja, da nakon devet stoljeća imamo svoju državu u kojoj mi vodimo društvo i društvenu politiku, da neće biti zaboravljena njihova žrtva koju su položili na oltaru domovine, rekao je Slavko Krajnović, predsjednik Policijske udruge branitelja Baranje, piše HRT.

Share This Article