13.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Hrvat zarobljen u Ukrajini: Rusi ga žele ubiti ili poslati na robiju

Hrvat zarobljen u Ukrajini: Rusi ga žele ubiti ili poslati na robiju

“Šveđanin M.T., Hrvat V.B. i Britanac J.H. optuženi su za obuku u svrhu provođenja terorističkih aktivnosti te da su kao plaćenici sudjelovali u oružanim sukobima”

Samoproglašena proruska paradržava Narodna Republika Donjeck (DNR) objavila je da će pet stranaca koji su sudjelovali u borbama u Ukrajini optužiti za plaćeništvo, kao i za pokušaj preuzimanja vlasti, izvijestile su RIA Novosti pozivajući se na ured tužitelja DNR-a. Među njima je i Hrvat V.B. kojeg su Rusi zarobili.

– Istraga kaznenog predmeta protiv švedskog državljanina, hrvatskog državljanina i trojice britanskih državljana je završena, slučaj je predan sudu – priopćila je služba za medije tužiteljstva DNR-a.

– Šveđanin M.T., Hrvat V.B. i Britanac J.H. optuženi su za obuku u svrhu provođenja terorističkih aktivnosti te da su kao plaćenici sudjelovali u oružanim sukobima.

Počinili su radnje usmjerene na nasilno preuzimanje vlasti i promjenu ustavnog poretka Narodne Republike Donjeck. Britanac A.H. optužen je za paćeništvo, a Britanac D.H. optužen je za pomaganje u regrutiranju plaćenika za oružane sukobe – naveo je DNR.

Služba za tisak glavnog tužitelja DNR-a priopćila je da za navedene zločine zakon predviđa kaznu doživotnog zatvora ili smrtnu kaznu, piše 24sata.hr

Najnovije

Još iz rubrike