8.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zadar: U eksploziji na terasi ozlijeđeni čovjek i pas; Te strašne scene...

Zadar: U eksploziji na terasi ozlijeđeni čovjek i pas; Te strašne scene će me pratiti – odlomljeni udovi, jaukanje…

Jučer, 08. kolovoza oko 23.10 sati u Zadru na predjelu Novog Bokanjca, na terasi stambene zgrade došlo je do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave.

Jedna muška osoba je ozlijeđena, liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zadar.

Uslijed eksplozije ozlijeđen je i pas koji je zbrinut od strane veterinara te su nastala oštećenja i na obližnjem parkiranom automobilu.

O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo, a policijski službenici provode očevid te utvrđuju sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

Užasne scene

„Ne ponovilo se, da nikada ne vidim što sam sinoć vidio. To su strašne scene koje će me pratiti. On se raznio. Ne znam čime. Prvo je bila eksplozija koja je proparala tišinu gore od groma. Onda jauci. Ljudi su izletjeli iz kuća, pokušali pomoći. Ja sam baš bio vani, sve vidio…”

Tako je Zadarskom u utorak govorio stanar iz jedne od privatnih kuća na Poljani Jurja Dragišića na Novom Bokanjcu u Zadru, gdje je samo nekoliko sati prije toga, u noći, eksplodirala naprava pri čemu je teško ozlijeđen 41-godišnji A.R.

Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i šire od Novog Bokanjca, a prvi susjedi gusto naseljene četvrti izletjeli su na ulicu. To se dogodilo malo prije ponoći u ponedjeljak.

– Svi danas govore da je imao tromblon u rukama. Ja to ne znam. Samo znam da su rane bile strašne, da mu je ruka bila otkinuta, noga isto kao da je nije bilo… onako, u polumraku, o tijelu da i ne govorim. Odmah smo zvali Hitnu, policiju, a sami smo mladiću pokušali pomoći, da ga održimo na životu do njihovog dolaska. Jaukao je od strašnih bolova – kazao je susjed.

Mladić je prevezen u bolnicu i odmah je operiran. Nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja, s amputacijom ruke i drugim, po život opasnim ozljedama.

Kvart u kojem se eksplozija dogodila, točnije Poljana Jurja Dragišića na Novom Bokanjcu, gusto je nastanjena, obiteljske kuće se naslanjaju jedna na drugu, a na većini pomno uređenih fasada stoji i oznaka o iznajmnjivanju apartmana. Stranih gostiju je, sudeći po parkiranim automobilima, solidan broj.

Jedan s kojim su iz Zadarskog pokušali razgovarati u potpunom je šoku, dok drugi stanari i iznajmljivači, koji nisu direktno vidjeli strašne scene u ponedjeljak navečer, nisu na jednak način doživjeli tragediju.

– Mi imamo goste. Ovo je mirna četvrt, uljuđena, uredna. Ne znamo što se točno dogodilo i nećemo osuđivati nikoga, no strašno je da bilo kakva eksplozivna naprava bude u nečijim rukama, pa tako i ovdje. Većina je mislila da se dogodio udar groma, jer ih je bilo nekoliko baš istoga dana, po županiji, čak su požare uzrokovali – kaže bračni par iz obiteljske kuće.

Ozlijeđeni mladić je, prema saznanjima Zadarskog, iz Sukošana, a neko je vrijeme živio u Kanadi. Po povratku se nastanio u kući na Novom Bokanjcu, koja izgleda nedovršeno. Živio je sam, imao je psića.

„Slobodna Dalmacija“ je o njemu svojedobno pisala, bio je „policijski znanac“ zbog kaznenih djela vezanih uz narkotike.

U zadarskoj bolnici kažu da je njegovo stanje stabilno, ali da je u životnoj opasnosti.

Najnovije

Još iz rubrike