9.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Policija o sukobu u kojem je sudjelovao košarkaš iz Čačka: Teško ozlijeđen...

Policija o sukobu u kojem je sudjelovao košarkaš iz Čačka: Teško ozlijeđen hrvatski vojnik, policajac udaljen iz službe, evo tko je sve prijavljen i za što

O tome što se u ponedjeljak događalo oglasila se u utorak navečer priopćenjem i PU šibensko-kninska, ne navodeći pritom identitete sudionika događaja.

Kažu kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i državljankom Srbije, koji su osumnjičeni za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnoga reda i mira.

Utvrđeno je kako je u ponedjeljak 8. kolovoza oko 19.40 sati na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe, prilikom kojega je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu. Kasnije su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede. Neslužbeno, 36-godišnjakinja je supruga košarkaša Save Lešića.

Nakon tog događaja, oko 20.40 sati, otac maloljetne osobe, zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak.

Po dolasku u dvorište, sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njezinu 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Iako to policija ne navodi, radi se o ocu djevojčice koju je ošamarila Lešićeva supruga, aktivnom policajcu PP Knin, te njegovu 27-godišnjem sinu, djelatnoj vojnoj osobi.

Policija dalje navodi kako je ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku, a u prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

– 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.3.,

– 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

– 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda iz čl. 117. st.2.,

protiv svih će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira na to što se u to vrijeme nalazio izvan službe.

Prema policijskom priopćenju proizlazi da je teške tjelesne ozljede pripadniku HV-a nanio Dragan Lešić (37), brat srbijanskog košarkaša, a ne košarkaš Lešić, piše Jutarnji list.

Inače, 34-godišnji Sava Lešić rođen je u Kninu, nekada je igrao u mlađim kategorijama Partizana, a sada je član Borca iz Čačka i igra u ABA ligi. U Ramljane je stigao kod bake i djeda. Policija je pojačala patrole na cijelom kninskom području, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike