14.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nastradao u bazenu na Viru: Dječak je za nekoliko dana trebao napuniti...

Nastradao u bazenu na Viru: Dječak je za nekoliko dana trebao napuniti 3 godine; Vlasnik apartmana: Sve smo pokušali

Za nekoliko dana trebao je navršiti tri godine. Dječak koji se u ponedjeljak navečer utopio u bazenu na Viru na tom je otoku s roditeljima ljetovao. Došli su iz unutrašnjosti Hrvatske, unajmili su apartman s bazenom u Uvali Site, no u ponedjeljak se dogodila nezamisliva tragedija.

– Jako mi je teško da o ovakvim temama moram govoriti. Izražavam sućut obitelji. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije – bio je komentar načelnika Općine Vir Marina Radovića dan nakon strašne tragedije koja se dogodila na otoku. Kazao je da su roditelji bili u neposrednoj blizini, no da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika, piše Zadarski.

Vlasnik apartmana, utučen, u utorak je opisao kako je odmah reagirao kad je čuo metež.

– Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije na žalost bilo uspješno – rekao je vlasnik, iznimno potresen.

Načelnik Radović također je kazao da je reanimacija započela odmah.

– Pokušana je reanimacija, sve se pokušalo, nije se uspjelo – rekao je načelnik. Policija je pozvana malo prije 21 sat.

Dijete je kolima Hitne medicinske pomoći odvezeno u Opću bolnicu Zadar, no više nije bilo pomoći, konstatirana je smrt.

– Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, a nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode – potvrđeno je u utorak oko 16 sati iz zadarske policije.

– Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo, navela je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Ranije objavljeno

Zadarska policija je sinoć, 8. kolovoza u 20.49 sati zaprimila dojavu o pokušaju reanimacije djeteta na Viru, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo.

Policija je od Vira do Zadra pružala podršku kolima Hitne pomoći zaustavljajući promet na cesti kako bi što prije došli do bolnice. Unatoč uloženim naporima nisu nažalost uspjeli stići na vrijeme.

Očevid je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, objavila je jutros PU zadarska.

Preminulo dijete je hrvatski državljanin, a Zadarski piše da se utopilo u bazenu na otoku Viru.

Okolnosti nesreće nisu poznate, a prema neslužbenim informacijama dijete je bilo staro između tri i četiri godine.

Najnovije

Još iz rubrike