3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Puljak ima lijek za slučaj Matijanić - "ili HDZ ili Hrvatska": HDZ-ov...

Puljak ima lijek za slučaj Matijanić – “ili HDZ ili Hrvatska”: HDZ-ov model upravljanja treba zgaziti u cijeloj zemlji

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak oglasio se na fb-u oko smrti novinara Vladimira Matijanića:

“ILI HDZ ILI HRVATSKA

Već treći dan pokušavam napisati barem nekoliko rečenica o smrti našeg sugrađanina Vladimira Matijanića koje bi pokušale dočarati što osjećam, a da pri tome ne kažem možda koju rečenicu previše.

S obzirom na funkciju koju obnašam, svjestan sam kolika je odgovornost za izgovorenu riječ, stoga ću se fokusirati na stvari koje su u ovom slučaju najjasnije jer ja nisam liječnik i ne mogu procjenjivati što je sporno u medicinskom postupanju niti želim ulaziti u sfere koje su izvan moje stručne kompetencije. No, jedno moram kazati.
Korupcija ubija.

Na primjeru tragične smrti građanina grada Splita Vladimira Matijanića slomio se model upravljanja državom kojeg je instalirala stranka koja je u sve pore društva postavila svoje kadrove, pa ih tako ne možete izbjeći ni kad nazovete hitnu jer je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, zastupnica HDZ-a, jednako kao što je ravnatelj istog zavoda u Splitsko-dalmatinskoj županiji Leo Luetić provjereni kadar stranke osuđene za korupciju.

Na čelu zdravstvenog sustava koji će sada istraživati jesu li HDZ-ovi šefovi hitne i bolnice napravili neki propust nalazi se Vili Beroš, HDZ-ovac poznat po tome da na konferencijama za novinare javno poručuje pacijentici da nazove njega ako misli efikasnije riješiti problem. Da ne nabrajam dalje afere Vilija Beroša.

Na čelu tog modela upravljanja je, naravno, šef parade i čovjek koji odlučuje o svemu.

Takav zdravstveni sustav će sada istraživati jesu li njihove stranačke kolege napravile propust. Poznavajući rad državnih institucija, možemo već sada pretpostaviti da će komisija utvrditi da je sve bilo u redu, osim manjih propusta za koje će krivnju snositi neki službenik, tehničar ili medicinska sestra. Najviše što se može dogoditi jest smjena nekog HDZ-ovog šefa u sustavu, i to samo ako druga struja unutar stranke iskoristi ovaj slučaj da jednog HDZ-ovca zamijeni drugim.

Nama je jasno koji je lijek za ovo. HDZ-ov model upravljanja treba zgaziti u cijeloj zemlji. Njihove stranačke iskaznice ne smiju vrijediti ni pišljiva boba. Nigdje. Ni u bolnici. Ni u katastru, ni u lovačkom društvu.
Ili HDZ ili Hrvatska”, piše Puljak.

Najnovije

Još iz rubrike