20.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO, FOTO Zastrašujući prizori sinoć na Žitnjaku, šteta zbog požara se procjenjuje...

VIDEO, FOTO Zastrašujući prizori sinoć na Žitnjaku, šteta zbog požara se procjenjuje na desetke milijuna kuna

Požar skladišta na Žitnjaku je tijekom noći lokaliziran, objavila je JVP Zagreb.

Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom, uglavnom kartonskom ambalažu.
Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje.

Ukupno je kroz cijelu noć. zajedno s zamjenama na intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila sa 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i djelatnika Grada Zagreba) koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

Osoba za koju je bilo javljeno da je ozlijeđena stradala je u prometu u blizini požara (pad s bicikla), pišu zagrebački vatrogasci.

Zastrašujući prizori sinoć na zagrebačkom Žitnjaku gdje je buknuo požar. Da je situacija bila ozbiljna, vidjelo se i po broju snaga na terenu. Više od 100 vatrogasaca i 60 vozila. Svjedoci potreseni. Vatrogasci su ga tijekom noći stavili pod kontrolu, ali je izgorjelo gotovo cijelo skladište jedne privatne tvrtke. Srećom nema ozlijeđenih. Šteta se procjenjuje na desetke milijuna kuna. Na požarištu je jutros bio i gradonačelnik. Demantirao je navode o nefunkcioniranju hidranata. Uzrok požara znat će se nakon očevida, piše HRT.

Vatrogasci su i dalje na terenu, saniraju mjesto požara. Uzrok je i dalje nepoznat. Očevid naime, kako je rečeno HRT-u, ne može ni započeti dok svoj dio posla ne obave vatrogasci koji su dojavu o izbijanju požara primili sinoć oko 21.30.

Pozvao ih je susjed koji je vidio vatru kada je počela gorjeti u dvorištu privatne tvrtke koja se bavi proizvodnjom papirne i kartonske ambalaže. Palete s robom bile su naslonjene na vanjski zid skladišta, gdje je krenulo gorjeti. Vatra je zahvatila prozor i kroz njega se proširila na unutarnji dio skladišta.

Tomislav Rukavec, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak, rekao je za HRT da je izgorjelo oko 5.500 kvadratnih metara prostora u kojem su se nalazile drvene palete i kartonske ambalaže. Izgorjelo je oko 4.000 paleta punih robe. Da vatrogasci nisu na vrijeme reagirali i lokalizirali požar, vatra bi se proširila na dio skladišta za proizvodnju.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak rekao nam je i kako je zbog velike temperature došlo do urušavanja objekata, pa vatrogasci požar ne gase iznutra, nego izvana, zbog čega sve malo duže traje. Građanima je poručio da ne brinu ako vide dim te da je sve pod kontrolom.

– Ovo je bio ogroman požar, na intervenciji je bilo 50-ak vozila i 200-tinjak vatrogasaca. Požar je stavljen pod kontrolu oo 2 u noći, ja sam cijelo vrijeme bio u koordinaciji sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe, rekao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je jutros bio na mjestu događaja.

Veliki požar u Zagrebu, ozlijeđen biciklist koji je prolazio blizu intervencije

Najnovije

Još iz rubrike