9.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno FOTO Milanović porezao prst pa optužio Banožića: Sam sam se zamotavao, odmotavao,...

FOTO Milanović porezao prst pa optužio Banožića: Sam sam se zamotavao, odmotavao, izgledao kao Frankenstein

Predsjednik Republike Zoran Milanović obratio se u Karlovcu 1. hrvatskom kontingentu vojnika koji u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a, u okviru borbene skupine pod vodstvom Mađarske, odlazi u Mađarsku. Poručio im je kako nakon poruke kineskog premijera na otvaranju Pelješkog mosta ima nadu i optimizam da će svijet uskoro postati razumniji i da se kriza bliži kraju. “Nadam se da kriza neće trajati deset godina, nego da za godinu dana o ovome nećemo razgovarati”, poručio im je predsjednik. Nakon obraćanja vojnicima razgovarao je i s novinarima, piše N1.

Prilikom davanja izjave, novinari su primjetili da mu je zamotan prst na ruci.

Milanović je rekao da se porezao dok je bio na odmoru, te da, nije dobio liječničku pomoć.

Kaže da se sam “zamotavao, odmotavao, izgledao kao Frankenstein”.

Screenshot: N1

“Jučer kad sam se porezao na odmoru na Hvaru, saznao sam da vojni liječnici nisu došli jer im nije isplaćen predujam troškova. Kod Banožića u Ministarstvu danima je stajao zahtjev”, rekao je Milanović novinarima.

Inače, kod prijašnjih predsjednika normalna je procedura bila da se liječnik saniteta nalazi u neposrednoj blizini, na par minuta udaljenosti od štićene osobe, predsjednika i vrhovnog vojnog zapovjednika.

Ranije je u izjavi komentirao i odnos s premijerom Andrejem Plenkovićem nakon što se u utorak s njime rukovao na svečanom otvorenju Pelješkog mosta.

“Možemo se praviti da problem ne postoji. Nisam ja njegove suradnike tjerao u mirovinu na ponižavajući način. Nema ni rata. Ovo nije pošten rat. Ovo je prljava gerila. Ja se na svojim suradnicima sve ove godine nisam nikada iživljavao niti im tjerao strah u kosti. Od mene se u strahu živjelo nije. Tako neće ni vojska. Ja sam vrhovni zapovjednik. Nije Plenković. Ni Banožić”, zaključio je, piše N1.

VIDEO Milanović kritizirao Kineze, objasnio svoj srdačan susret s Plenkovićem: Rijetko radim ono što se od mene očekuje

Najnovije

Još iz rubrike