2.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Redukcija: Općina kod Plitvica obustavila svima pitku vodu

Redukcija: Općina kod Plitvica obustavila svima pitku vodu

Općina Rakovica obustavila je svima pitku vodu danas od 12:30 do 17 sati te onda opet od ponoći do pet sati ujutro.

“Obavještavamo žitelje općine Rakovica da je zbog nestašice vode uzrokovane sušnim razdobljem i velikom potrošnjom vode došlo do nedostatne razine vode u vodospremi ‘Lisina’. Sukladno situaciji dana 19.07.2022 od 12:30 do 17:00 privremeno će se obustaviti isporuka pitke vode na cijelom području općine Rakovica.

Obustava isporuka pitke vode u noćnim satima u terminu 00:00 do 05:00 nastavlja se do daljnjega. Molimo žitelje Općine Rakovica za razumijevanje i racionalno trošenje vode”, stoji u priopćenju objavljenom na stranicama Općine.

Redukcije i u Istri

Od utorka je na snazi redukcija pitke vode u Istri. Zabranjeno je pitkom vodom prati automobile, navodnjavati površine, čistiti ceste, a zatvoreni su i tuševi na plažama.

Odlučeno je to u petak u Puli na sastanku istarskog župana Borisa Miletića s gradonačelnicima i direktorima vodovoda uz napomenu kako se odluka primjenjuje od ponoći s nedjelje na ponedjeljak. Ta je mjera donesena jer već neko vrijeme hidrološka situacija na području Istre nije povoljna, a znatnije se oborine ne očekuju idućih mjesec dana, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike