9.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Poznavajući Vučića, za izbore je spreman biti ustaša i četnik – to...

Poznavajući Vučića, za izbore je spreman biti ustaša i četnik – to se ne radi

Reporterka N1 Katarina Brečić razgovarala je s potpredsjednikom SDP-a Sinišom Hajdašom Dončićem o planu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u privatni posjet Jasenovcu bez službene najave.

Hajdaš Dončić kaže da to izgleda vrlo smiješno jer Vučić vjerojatno to koristi za unutarnje političke razloge.

“Osoba kao što je Vučić koji je bio ratni hukač ne može doći samo ovako u Hrvatsku. Ovo što je on napravio ja bih mogao karakterizirati s dvije riječi – mučki provokator”, rekao je.

Ističe da ne bi bilo nikakvih problema da je Vučić zatražio dozvolu za posjet.

“On to vjerojatno namjerno radi par tjedana prije Oluje. To se ne radi. Ako želiš smiriti situaciju, onda to radiš u 3. ili 4. mjesecu ili u 9. To je to prokletstvo ovih prostora – ti šovinisti to koriste za svoje razloge, da dižu nacionalne tenzije. Poznavajući Vučića on je za izbore spreman biti i ustaša i četnik i jotićevac i nedićevac, to je jednostavno bezveze, to se ne radi”, kaže.

“Nema privatnih posjeta kad si predsjednik”

Kaže da u Vučićevom slučaju nema privatnih posjeta.

“Ako si predsjednik Srbije, onda imaš službeni posjet. Vučić je bio na inauguraciji bivše predsjednice Grabar-Kitarović i to je bio službeni posjet”, ističe.

S posjetom Vučića Jasenovcu, kaže, nema nikakav problem.

“Ako se pošutuju diplomatske uzance i ako se posjet organizira u skladu s pravilima struke. Ako želi doći neka dođe, ja s time nemam problema”, rekao je.

Kaže da Vučiću ove napetosti odgovaraju jer sastavlja Vladu.

“Drugo je da se Srbija jako loše bori protiv inflacije. Čisto unutarnji politički razlozi. Ja isto mislim da bi Plenkoviću bilo pametnije da se bavi inflacijom, cijenom energenata i cijenom hrane”, govori Hajdaš Dončić, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike