20.5 C
Zagreb
Naslovnica Sport Poraz Barakuda od Španjolaca, u nedjelju borba za broncu

Poraz Barakuda od Španjolaca, u nedjelju borba za broncu

Hrvatski vaterpolisti izgubili su od Španjolske (10-5) u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Hrvatske reprezentativce sada u nedjelju čeka borba za brončanu medalju protiv Grčke.

Loren Fatović:

– Opet su nas s tom M-zonom nadmudrili, Iako, mislim mi smo se pripremili za to, daleko od toga da nismo. Imali smo neki odgovor, ali nam je nedostajalo agresije u napadu, a u drugom dijelu i u obrani. Španjolska je zasluženo pobijedila, a svi mi želimo ovaj vrhunski turnir završiti na način kako nam i priliči jer smo pokazali da imamo kvalitetu. Ne bojim se ja da će se momčad dignuti zatreće mjesto jer je to velik uspjeh, jasno da želimo tu medalju svim srcem.

Ivan Krapić:

– Ovo smo polufinale bili u igri samo prvu četvrtinu. Oni su s odvojili na dva razlike, neke šanse koje smo mi imali njihov je vratar odlično obranio. Čestitam Španjolskoj a mi se okrećemo utakmici za treće mjesto. S medaljom bi to svejedno bio velik rezultat za Hrvatsku. Ništa, glavu gore. Vratiti vrijeme ne možemo, okrećemo se utakmici za broncu

Franko Lazić:

– Bili su bolji od nas. Treba im to priznati, a mi se sada moramo okrenuti utakmici za medalju i osvojiti broncu. Trebali smo nešto drukčije napraviti, ali to ćemo mislim ostaviti za nakon turnira, za nakon Svjetskog prvenstva. Slijedi nam Grčka, znamo se iz Debrecena. Još jedna teška utakmica, treba se “resetirati” i osvojiti broncu. Uz sve, nama se vraća Burić u momčad, a to puno znači.

Ante Vukičević:

– Bio je inače dogovor za razbiti M-zonu ulaskom drugog centra s desne strane, odnosno igrača na poziciju centra. Bilo je nekih situacija koje smo tako izradili. Šut nažalost nije išao, kao i igrač više. Kada se “omila” utakmica, nismo imali prave šuteve. Čak je bilo par “zicera” koje smo propustili, oni nisu tako griješili. Davali su puno lakše golove nego mi. Obrana čak i nije bila tako loša, ali igrač više koji je protiv Srbije bio odličan, sada nije bio na toj razini, piše HVS.

Najnovije

Još iz rubrike