19 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Bloomberg Adria od danas službeno počinje s radom

Bloomberg Adria od danas službeno počinje s radom

Bloomberg Adria, prva regionalna multiplatformska mreža poslovnih vijesti u Jugoistočnoj Europi, danas je službeno počela s radom. Sadržaj će prvo biti dostupan na digitalnoj platformi, a sljedećeg tjedna emitiranjem kreće i televizija. Nova platforma specijalizirana za poslovne i financijske vijesti bit će istodobno lansirana u pet regionalnih centara – Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Ljubljani i Skoplju, priopćili su iz te tvrtke.

Više od 130 regionalnih novinara, komentatora, analitičara i financijskih stručnjaka kreirat će originalni sadržaj na svih pet regionalnih jezika. Bloomberg Adria u svojem će radu imati potporu mreže od 2700 Bloombergovih novinara i analitičara, u 120 zemalja. Kombinirat će globalne Bloomberg News sadržaje s autorskim tekstovima iz cijele regije i tako se etablirati kao središnje mjesto informiranja za vodeće poslovne ljude Jugoistočne Europe.

Bloomberg Adria pružit će stručan uvid u uzroke, kontekst i posljedice događaja koji oblikuju globalnu i regionalnu ekonomiju. Preko televizije, tiska, web portala i društvenih mreža nova će platforma biti najrelevantniji partner rastućoj zajednici donositelja odluka i poslovnih lidera u regiji.

Bloomberg Adria će kao informativni servis raditi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, proizvodeći osam sati TV programa uživo iz svojih studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu. Na temelju ugovora o licenci za sadržaj s Bloomberg Medije, nova mreža vijesti imat će pristup Bloombergovu opsežnom financijskom i ekonomskom sadržaju, analizama i tržišnim podacima, lokalnim timovima omogućujući prenošenje najaktualnijih globalnih sadržaja na regionalnu razinu.

Bloomberg Adria predstavlja regionalnu suradnju između Bloomberg Medije i Mtel Swissa – u većinskom vlasništvu Telekoma Srbije.

“Uzbuđeni smo što Bloomberg Adria kreće s radom ovog mjeseca kako bi publici u Jugoistočnoj Europi donijela vrhunske poslovne vijesti”, rekla je Soo Kang, globalna direktorica Bloomberg medijske distribucije. “Ovim novim lokalnim pothvatom Bloomberg Adria osigurat će pouzdane vijesti, zasnovane na podacima i analizama, za rastuću poslovnu zajednicu u regiji.”

Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija, ovim je povodom rekao: “Telekom Srbija posvećen je pružanju premium sadržaja, informacija i vijesti za više od 11 milijuna pretplatnika. Bloomberg je globalno poznat po pouzdanim informacijama i stručnim analizama iz svijeta biznisa, kojima vjeruju globalni poslovni lideri. Dok slavimo našu 25. godišnjicu, vrlo smo ponosni na suradnju s Bloomberg Media i Bloomberg Adria kako bismo našoj cjenjenoj publici diljem Jugoistočne Europe pružili pouzdane poslovne informacije, uvide i vijesti u našoj regiji, kao i u cijelom svijetu.”

“Bloomberg Adria je prije svega servis za poslovnu zajednicu koji prelazi uobičajene medijske okvire. Razgovori s poslovnom zajednicom posljednjih mjeseci potkrepljuju naše uvjerenje da je u regiji Adria nedostajala ovakva platforma. Dobili smo snažnu potporu za naš projekt među regionalnim poslovnim liderima i donositeljima odluka diljem poslovne zajednice. Ono što nudimo je jedinstveno i ima dodatnu vrijednost za ljude koji oblikuju ekonomiju regije”, rekao je Samo Ošina, glavni operativni direktor Bloomberg Adrije.

O Bloomberg Adriji

Bloomberg Adria je prva regionalna multimedijalna platforma za biznis i financijske vijesti u Jugoistočnoj Europi. S uredničkim centrima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji Bloomberg Adria posvećena je najvišim uredničkim i poslovnim standardima, a specijalizirana je za sveobuhvatno izvještavanje o globalnoj ekonomiji i tržištima preko televizije, tiska, digitalnih, mobilnih, društvenih medija i događanja. Više od 130 novinara, analitičara i drugih profesionalaca dnevno kreira pouzdane vijesti i analize zasnovane na podacima kako bi donositelje odluka i buduće lidere Jugoistočne Europe i šire osnažili. Bloomberg Adria predstavlja regionalnu suradnju između Bloomberg Medije i Mtel Swissa.

O Bloomberg Mediji

Bloomberg Media vodeća je globalna medijska tvrtka koja na brojnim platformama donositeljima odluka pruža aktualne vijesti, analize i podatke iz poslovnog svijeta, financija, tehnologije, klimatskih promjena, politike i drugih područja. Press centar, koji okuplja više od 2700 novinara i analitičara, dopire do utjecajne publike diljem svijeta. Bloombergove platforme uključuju digitalne, društvene i tiskane medije, televizijske i radijske programe te događanja uživo. Bloomberg Media dio je Bloomberg LP-a.

O Mtel Swissu

Mtel Swiss dio je Telekom Srbija Grupe. Mtel Swiss partner je mnogih svjetskih medijskih kuća i njihov sadržaj distribuira vodećim pružateljima medijskih i telekomunikacijskih usluga, kanalima i platformama.

O Telekomu Srbija

Telekom Srbija vodeća je tvrtka na tržištu telekomunikacija u Srbiji i nudi jedinstveno i sveobuhvatno korisničko iskustvo. S raznolikim portfeljem telekomunikacijskih usluga i poslovanja u zemljama regije, svoje usluge nudi za više od 10 milijuna korisnika, a ujedno je globalno prisutan, nudeći televizijske usluge diljem svijeta. Telekom Srbija ima bogatu vlastitu produkciju i distribuciju ekskluzivnih televizijskih serija, filmova i visokokvalitetnih sportskih sadržaja. Ekskluzivnim partnerstvom s Euronewsom, Telekom Srbija nedavno je počeo s emitiranjem informativnog kanala Euronews Srbija. Partner je i nudi prijenose Lige prvaka, Europske lige, talijanske nogometne lige Seria A, španjolske nogometne La Lige i američke NBA košarkaške lige, a od 2022. godine i prijenose engleske nogometne Premier lige, priopćeno je.

Najnovije

Još iz rubrike