22.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Plenković u tajnosti primio Gabrijelu Žalac, požalila mu se da je u...

Plenković u tajnosti primio Gabrijelu Žalac, požalila mu se da je u egzistencijskoj krizi…

Bivša ministrica koju Ured europskog javnog tužitelja istražuje zbog sumnji za tešku korupciju dosad je živjela od konzultantskih poslova s brojnim firmama, koje joj sada otkazuju ugovore jer više nije utjecajna. Plenković i dalje vodi znakovitu brigu o svojim posrnulim suradnicima, piše Nacional.

Dva neovisna izvora bliska samom vrhu HDZ-a, od toga jedan izuzetno blizak bivšoj ministrici europskih fondova Gabrijeli Žalac, otkrila su koncem proteklog tjedna Nacionalu da se premijer Andrej Plenković izravno sastao s Gabrijelom Žalac. Izvor blizak Gabrijeli Žalac izjavio je za Nacional da se sastanak dogodio u početkom lipnja, svega par dana nakon što se Gabrijela Žalac susrela s glavnim tajnikom stranke Krunoslavom Katičićem.

Isti izvor navodi da se sastanak dogodio u prostorijama HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, kao i da je dolazak Gabrijele Žalac u prostorije stranke vidio veći broj ljudi. Prema navodima Nacionalovih izvora, Gabrijela Žalac i Andrej Plenković razgovarali su o teškim i kompleksnim životnim prilikama u kojima se Žalac našla nakon uhićenja i otvaranja istrage te naprasnog odlaska iz Vlade.

O tomu taj izvor za Nacional kaže: „Gabrijela Žalac požalila se Andreju Plenkoviću da joj je teško osigurati egzistenciju jer ostaje bez većeg broja konzultantskih ugovora. Ona je odrađivala konzultantske usluge za nekoliko tvrtki, ali nijedna od njih nije odlučila produžiti suradnju nakon isteka ranije potpisanih ugovora.

Među ostalim, nije uspjela produžiti suradnju s Nexe Grupom i BC Institutom. Sigurno je da su razgovarali i o stanju predmeta koji je protiv Gabrijele Žalac pokrenut. Poznavajući Plenkovića, on je htio prema njoj ispasti korektan, ali sigurno se nije ni na koji način neprimjereno izložio.

Dodatni je problem što Plenković nema utjecaja na Ured europskog tužitelja kao što ima na Državno odvjetništvo, pa baš i da je htio, nije mogao ništa obećati.“, piše Nacional.

Najnovije

Još iz rubrike