4.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Oslo: Pucnjava u gay baru, dvije osobe ubijene, više od 20 ozlijeđenih

Oslo: Pucnjava u gay baru, dvije osobe ubijene, više od 20 ozlijeđenih

Parada ponosa u Oslu otkazana je u subotu nakon smrtonosne pucnjave u gay baru koji norveška policija istražuje kao mogući teroristički napad.

Dvije osobe su ubijene, a osam je prebačeno u bolnicu i još 14 je lakše ozlijeđeno u pucnjavi u blizini London Puba, koji se na svojoj web stranici opisuje kao “najveće gay i lezbijsko mjesto u Oslu”.

Policija je zaprimila više poziva o pucnjavi u 01:14 po lokalnom vremenu, a na mjesto događaja stigla je nekoliko minuta kasnije.

Osumnjičenog su uhitili tri minute nakon dolaska, priopćila je policija.

Osumnjičeni, optužen za terorizam, norveški je državljanin porijeklom iz Irana i bio je “poznat policiji”, ali je do sada imao samo “manje osude”, rekao je tužitelj Christian Hatlo novinarima u subotu u Oslu.

Norveška obavještajna služba priopćila je kako radi na razjašnjavanju mogu li se planirati novi akti nasilja nakon pucnjave.

Norveška policijska služba sigurnosti objavila je u subotu na Twitteru da je “obaviještena o pucnjavi u Oslu u subotu”.

“Sada dostavljamo sve relevantne informacije koje imamo policijskom okrugu u Oslu i radimo na razjašnjavanju jesu li možda planirani dodatni akti nasilja. Trenutačno nemamo nikakvih naznaka o tome”, izvijestili su, prenosi CNN.

Najnovije

Još iz rubrike