21.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Bulj slavi pobjedu nad Mesićem: Mogao sam ga nazvati elementarnom nepogodom...

VIDEO Bulj slavi pobjedu nad Mesićem: Mogao sam ga nazvati elementarnom nepogodom i krivokletnikom

Miro Bulj objavio je presudu koju je Općinski građanski sud u Zagrebu donio u njegovu korist. Naime, Stjepan Mesić ga je tužio jer ga je nazvao elementarnom nepogodom i krivokletnikom. Tražio je da mu isplati naknadu od 30.000 kuna. Sud je Mesićev tužbeni zahtjev odbio, a mora platiti 6562 kune sudskih troškova.

‘Sporna je osnovanost odštetnog zahtjeva i njegova visina kao i osnovanost zahtjeva za objavu presude pa su u tom smislu utvrđivane činjenice koje se odnose na postojanje pretpostavki za odgovornost tuženika za popravljanje utužene štete.

Radi utvrđenja spornih činjenica pročitane su u sve isprave koje su dostavljane u spis predmeta te su saslušane stranke, a na temelju tako provedenog postupka sud je uvjerenja da tužbeni zahtjevi nisu osnovani.

Obveza tuženika za naknadu neimovinske štete i objavu presude postoji ako je spornom objavom zaista i stvarno povrijedio zaštićeno dobro i time uzrokovao duševne boli, a pritom je u demokratskom društvu nužno da ga se radi zašite tužiteljevih zaštićenih dobara (prava na čast i ugled) obveže na to obeštećenje’, dio je obrazloženja presude, prenosi Dalmatinski portal.

Najnovije

Još iz rubrike