27.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport SP Mađarska22: Remi s Grcima u otvaranju turnira

SP Mađarska22: Remi s Grcima u otvaranju turnira

Hrvatska je remizirala s Grčkom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva B skupine u Debrecenu. To nadalje znači da će o poretku u skupini, odnosno za vrh odlučivati gol-razlika. Pritom mislimo na gol-razliku Hrvatske i Grčke u borbi za prvo mjesto u skupini, odnosno u slučaju očekivanih pobjeda obje ove momčadi nad Njemačkom i Japanom.

Neodlučan rezultat odnosno 1 bod, neovisno činjenici da su Barakude imale zadnji napad na susretu, a time priliku za moguću pobjedu, na koncu je najkorektniji ishodu sportskom pogledu. Grčka je cijelo vrijeme vodila, naši momci stizali, ali niti jednom nažalost ne i prestigli.

Početak nije bio obećavajući (4:1 za Grčku), ali na isti način kako je suparnik otvorio utakmicu odnosno prvu dionicu, tako su naši mladići odgovorili u drugoj. Pred kraj te četvrtine golovima Harkova za 5:4 odnosno 5:5, Barakude su prvi put izjednačile.

Od tada do kraja utakmice, Grci bi bili ti koji bi poveli (nikad više od gola prednosti), Hrvatska poravnavala. Onaj zaključni gol potpisao je Andrija Bašić, dvije minute prije kraja za 8:8.

Sljedeću utakmicu na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska igra u Debrecenu u četvrtak, 23. lipnja protiv Njemačke s početkom u 18.00 sati (HTV 2)

Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

– Mislim da smo s jednom enormnom željom i srcem uspjeli iščupati ovaj bod, iako smo cijelo vrijeme bilo u minusu. Vidjelo se, ali za mene je to zaista i očekivano, taj grč u igri. To je zadnje što mogu igračima zamjeriti. Znao sam da će to tako približno biti. To je prva utakmica momcima, ruke su teške kako se kaže. No, mislim da smo koncepcijski bili dobri, puno toga napravili za vrijeme utakmice. Da, i promašivali, ali veseli me ta jedna volja, želja i nemam što dečkima zamjeriti. Dapače, i da smo dobili ili izgubili, ovo je tek početak turnira. Sad valja odigrati još dvije utakmice u grupi. Ovo je velike iskustvo za igrače.

Andrija Bašić:

– Ne možemo biti zadovoljni jer nismo dobili, ali igra nekako, pa onda i tijek utakmice su mislim i najpravedniji za ovakav konačan rezultat. Imali su i oni priliku za pobjedu, a vodstvo cijelo vrijeme. Prva utakmica, dosta nervoze. U početku više s naše strane pa je ispalo kao da smo mi igrali, ali oni su bili ti koji su zabijali golove. Mislim da vratiti se ipak protiv ovakve Grčke iskazuje karakter, možemo biti zadovoljni, a opet istodobno i malo žaliti jer imali smo zadnji napad, time-out-

Luka Bukić:

– Malo smo nervozno ušli u utakmicu. Nije se lako vratiti i vraćati u utakmicu cijelo vrijeme. Na kraju smo izvukli X i to samo znači da treba nastaviti sada maksimalno i protiv Japana i Njemačke jer će te utakmice odlučivati tko će biti prvi u skupini. Sve sada ovisi o gol-razlici, piše HVS.

Najnovije

Još iz rubrike