26.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Rusku bazu pogodili haubicom NATO-a

VIDEO Rusku bazu pogodili haubicom NATO-a

Ukrajinska vojska demonstrirala je moć novog oružja NATO-a koje je stiglo u njihove ruke uništavajući rusku bazu udaljenu 20 kilometara. 128. brdsko-jurišna zakarpatska brigada objavila je videosnimku na kojoj se vidi, kako navode, da je pogođena baza ruskog zapovjednog osoblja.

“Od prvog hica! ‘Zakarpatska legija’ pogodila je metu NATO-ovom haubicom s udaljenosti većoj od 20 kilometara. Uništen je vojni terenac označen slovom ‘Z’ i nekoliko vojnika. Hitac je ispaljen iz haubice koja je stigla u Ukrajinu kao dio pomoći NATO-a”, napisali su.

Na videosnimci snimljenoj dronom vidi se dolazak projektila kalibra 155 i trenutak snažne eksplozije. Precizan hitac ukazuje na visoku točnost najnovijeg oružja koje je stiglo iz NATO-a Ukrajincima.

Haubica M198, koju im je američka vojska isporučila, jedna je komponenta nove strategije NATO-a za opremanje Ukrajine ofenzivnim oružjem kako bi se uskladila s ruskom vojskom na bojnom polju.

Haubica M198 može ispaliti četiri projektila u minuti prema cilju udaljenom dvadesetak kilometara s visokim stupnjem točnosti. Ukrajina inovativno koristi i dronove koje nadziru bojno polje i lociraju neprijateljske položaje kako bi pružile točnu informaciju svojem topništvu, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike