27.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Premijer Latvije: Jedino rješenje za rat je pobjeda Ukrajine i poraz Rusije

Premijer Latvije: Jedino rješenje za rat je pobjeda Ukrajine i poraz Rusije

Premijer Latvije Krišjānis Kariņš uvjeren je da je jedino rješenje za puni rat, koji traje od 24. veljače, pobjeda Ukrajine i poraz Rusije.

Kariņš je objasnio da bi svaka druga opcija potencijalno mogla Rusiji dati vrijeme i priliku da se obnovi i naoruža kako bi “proširila svoje imaginarno carstvo”, prenosi Delfi.

Premijer Latvije dao je takvu izjavu kako bi komentirao mišljenje nekih zapadnih političara da bi se rat mogao okončati žrtvovanjem dijela teritorija Ukrajine, što bi omogućilo ruskom predsjedniku Putinu da “spasi obraz”.

Kariņš poziva ove političare da se zapitaju jesu li spremni žrtvovati narod i teritorij vlastite zemlje. “Ovaj pristup je apsurdan”, naglasio je.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravosuđa Latvije Jānis Bordāns podržao je premijerov stav. Također je istaknuo da takvi prijedlozi ukazuju na to da Rusija šalje svoje lobiste u Europsku uniju i druge zemlje, pokušavajući odgoditi svoj poraz u ratu protiv Ukrajine.

Rusija je 24. veljače započela novu fazu osmogodišnjeg rata protiv Ukrajine – invaziju punog razmjera. Neprijatelj masovno granatira i bombardira mirne ukrajinske gradove, mjesta i sela. Oružane snage, Nacionalna garda, Snage teritorijalne obrane i cijeli ukrajinski narod učinkovito se odupiru ruskim postrojbama i nanose im velike gubitke, piše Ukrinform.

Najnovije

Još iz rubrike