26.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Muče vas dosadne muhe? Isprobajte ovaj neobičan trik

Muče vas dosadne muhe? Isprobajte ovaj neobičan trik

“Stavite nekoliko novčića u prozirnu vrećicu s vodom i negdje je objesite i muhe će se kloniti tog prostora”, savjetovao je jedan korisnik u Facebook grupi obožavatelja britanske Kraljice čišćenja Mrs Hinch. No djeluje li ova metoda stvarno i zašto?

Iako smo jedva dočekali toplije vrijeme ono, u kombinaciji s otvorenim vratima i prozorima, znači i vjerojatnu najezdu muha u domu; budući da one u također uživaju u višim temperaturama. Tako je nedavno jedna anonimna žena u Facebook grupi obožavatelja britanske Kraljice čišćenja Mrs Hinch korisnike pitala kako se najlakše riješiti dosadnih muha, a oni su podijelili zgodan savjet s tri stvari koje vjerojatno imate kod kuće.

“Upomoć! Muhe! Nedavno smo preselili u kuću sa staklenim krovom i ovo nam je prvo ljeto koje tu provodimo tako da još nemamo iskustva, a imamo jako mnogo muha i golemih pčela”, napisala je ona i brzo dobila nekoliko odgovora među kojima najpopularniji kaže da je sve što treba malo vode, par novčića (kovanica) i vrećica koja se može zatvoriti, prenosi Večernji list.
“Stavite nekoliko novčića u prozirnu vrećicu s vodom i negdje je objesite i muhe će se kloniti tog prostora”, napisao je jedan korisnik koji kaže da je upravo to napravio u svom vrtu koji je inače pun muha, a do sada je vidio samo jednu…

“Ja sam stavila bakreni novčić na lajsne svih vrata koja držim otvorena; i nemam pojma zašto ih to tjera, ali definitivno djeluje”, dodala je jedna korisnica.

Pa, djeluje li stvarno trik s novčićima i zašto?

“Voda i novčići u vrećici tvore prizmu koja reflektira boje, a također projicira i sliku vode”, objasnila je jedna korisnica i dodala da “zbog svog složenog vida muhe stvari vide drukčije; vrećice s vodom im izgledaju golemo pa ih se klone, a izbjegavat će i spektar boja koje tvore novčići u vrećici”, piše The Sun.

Najnovije

Još iz rubrike