9.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno SDP zbog Selaka poručio Banožiću: Nećemo ti dopustiti da revidiraš povijest –...

SDP zbog Selaka poručio Banožiću: Nećemo ti dopustiti da revidiraš povijest – Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje!

Priopćenje SDP-a povodom, kako kažu, nedopustivih i neistinitih navoda ministra Banožića o ratnom heroju, brigadiru Ivanu Selaku:

“Podsjetimo se, prije 30 godina brigadir Ivan Selak je u vrlo izazovnim okolnostima na našu stranu preletio s Mig-om 21 u zračnu luku Pleso. S tim zrakoplovom, kasnije pod imenom “Osvetnik Dubrovnika”, uspješno borbeno djeluje do kraja Domovinskog rata. Po mišljenju relevantnih stručnjaka, najbolji je hrvatski i jedan od najboljih europskih borbenih pilota.

Godinama svjedočimo pogubnosti i pogubljenosti HDZ-ove politike vezane za Domovinski rat i ratne veterane. Ovaj napad ministra, kojeg u politici održava Plenkovićev infantilni sukob s predsjednikom, je na tragu izjave “mogu što hoću”. Recentni događaji upravo razbijaju taj HDZ-ov mit i privatizaciju Domovinskog rata i ratnih veterana.

U panici i čudu doživljavaju izjave legendarnih zapovjednika koji ne podržavaju bespogovorno mišljenje i naputke velikog vođe, nego se usude autonomno izjašnjavati. Slijedom toga, napada se ad hominem, šikanira i smanjuje doprinos tih legendarnih i u narodu omiljenih zapovjednika u Domovinskom ratu.

Primjer za to su stožerni general Petar Stipetić, general Gotovina, Luka Đanko i drugi. Što im je zajedničko, osim velikog doprinosa u obrani Republike Hrvatske? Nemaju člansku iskaznicu HDZ-a.

HDZ-ovci čak idu toliko daleko da njihovi sinekurama namireni samozvanci dopuštaju sebi odlučivati gdje tko smije, a tko ne pojaviti se na pojedinim obljetnicama i komemoracijama svojim suborcima. Takva politička klima dovela je inat-ministra do toga da u svojoj pogubljenosti izjavljuje da “čovjeka koji vrijeđa mene i Hrvatsku vojsku neću pozvati na 30. obljetnicu preleta borbenog zrakoplova iz JNA na našu stranu”. Osim što bahato sebe izjednačava s Hrvatskom vojskom, daje si za pravo ne pozvati pilota heroja koji je taj pothvat – izvršio.

Jedini razlog za to je što se brigadir Selak usudio ukazati na nekompetentnost i neznanje trenutnog ministra obrane, Marija Banožića.

Jasno i glasno poručujemo nesposobnom ministru Banožiću: nećemo ti dopustiti da revidiraš povijest – Hrvatska ne zaboravlja svoje heroje!

Brigadiru Selaku puna podrška i poruka da ćemo kad nam građani daju povjerenje za vođenje države sa zadovoljstvom i pozornošću poslušati njegovo mišljenje i prijedloge vezane za obrambenu politiku.

Vinko Kovačić,

Voditelj SDP-ovog Savjeta za ratne veterane”, piše SDP.

Dr. Vukušić o Selakovim borbama: Nitko od nesrpskih pilota 1992. nije mogao dobiti na upravljanje MIG, a da se nije dokazao protiv HV-a

Selak o Banožiću i raketiranju Vinkovaca: Sada ću reći nešto za što znam da ću biti napadnut

Najnovije

Još iz rubrike