27.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović odgovorio Plenkoviću: Za njega je pritisak kada ja upozorim da mu...

Milanović odgovorio Plenkoviću: Za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže

Predsjednik Republike Zoran Milanović reagirao je na današnji istup premijera Andreja Plenkovića.

Objavu predsjednika prenosimo u cijelosti:

“Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao “neovisnu” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva “neovisna”, trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se “neovisna” državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj “neovisnosti”.

Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju “neovisnost”. I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam – kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?”, objavio je Milanović na Facebooku.

DORH: Glavna državna odvjetnica neće komentirati izjave Predsjednika RH, ni predsjednika Vlade RH

VIDEO Plenković: Svjedoci smo huškanja od strane moskovskog čovjeka na Pantovčaku

VIDEO Milanović o Ustavnom sudu: Kradu vam iz očiju, hrvatski narode, pobuna!

Najnovije

Još iz rubrike