27.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Barić: NATO ima u Švedskoj i Finskoj infrastrukturu koju može iskoristiti

Barić: NATO ima u Švedskoj i Finskoj infrastrukturu koju može iskoristiti

Što donosi ulazak Švedske i Finske u NATO, te kakve će biti posljedice komentirao je u Dnevniku HRT-a, doc. dr. sc. Robert Barić, vojni analitičar, te je rekao kako Švedska i Finska imaju kompletno razvijenu vojnu infrastrukturu i u njihovom obrambenom planiranju uvijek je bio protivnik na istoku, a to je Rusija. Prema tome NATO ima infrastrukturu koju može iskoristiti, piše HRT.

Na pitanje hoće li Turska odstupiti od svojih stavova s obzirom na to da oni koče ulazak Švedske i Finske glede ulaska u NATO, zato što smatraju da one podržavaju terorističke organizacije, Barić je rekao kako je taj stav pitanje priprema za izbore 2023., koji čekaju Tursku.

– U NATO-u je jasno mišljenje da Turska za razliku od drugih zemalja, koje primarno gledaju članstvo u savezu kao način kolektivne obrane, Turska to koristi za svoje posebne interese, rekao je Barić.

Službeno je pao Mariupolj, borci su odvedeni u bolnice pod ruskom kontrolom, na pitanje koja je garancija da dođe do zamjene zarobljenika, Barić je rekao kako to ovisi o Rusiji.

– Što se tiče Harkiva, to je dokaz da Rusija više ne može voditi dvije ili tri operacije istovremeno i ona stalno sažima svoje ciljeve, govori.

Na pitanje kako vidi nastavak rata i ima li šanse za mirovne pregovore, Barić je rekao kako nema šanse za to, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike