VIDEO Ukrajinci razbijaju Ruse, digli u zrak željezničke mostove između Rubižnea i Sjevjerodonjecka

Foto: Ukrinform

Ruske trupe trpe gubitke i povlače se u blizini Sjevjerodonjecka, ali ne prestaju s agresijom. Ukrajinska vojska digla je u zrak željezničke mostove između Rubižnea i Sjevjerodonjecka kako bi zadržala neprijatelja.

Relevantnu izjavu dao je načelnik regionalne vojne uprave Lugansk Serhij Hajdai na Facebooku, javlja dopisnik Ukrinforma.

“Rašisti (Rusi-fašisti) trpe gubitke i povlače se u blizini Sjevjerodonjecka, ali ne prestaju. Kako bi zadržali okupatore, ukrajinski branitelji digli su u zrak željezničke mostove između Rubižnea i regionalnog centra”, napisao je Hajdai.

Prema njegovim riječima, neprijatelj nastavlja s ofenzivom u Luhanskoj oblasti. Borbe bjesne gotovo danju i noću.

Jučer su ruske trupe jurišale na Toškivku i Komišvahu. U Borivskom, koje se nalazi nedaleko od Sjevjerodonjecka, pretrpjeli su gubitke i povukli se.

“Ruski okupatori trpe značajne gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi. Rašističke jedinice su popunjene samo 20%. Rusi se ne mogu sami nositi s pravcem Popasna, pa se udružuju s privatnim vojnim izvođačima. Zahvaljujući Bilohorivki, više nema toliko [ruskih] orka”, napomenuo je Hajdai.

Prema Hajdaiju, ukrajinski branitelji digli su u zrak željezničke mostove koje su zauzele ruske trupe između Rubižnea i Sjevjerodonjecka kako bi spriječili napredovanje okupacijskih snaga prema Lisičansku i Sjevjerodonjecku.

Podsjetimo, ukrajinska vojska je tijekom proteklog dana odbila 17 neprijateljskih napada na smjeru Luhansk i Donjeck, uništivši tri ruska tenka, jedan topnički sustav, šest borbenih oklopnih vozila i jedno motorno vozilo.

VIDEO Snage teritorijalne obrane stigle su do granice s Rusijom u regiji Harkiv

Share This Article