27.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenkoviću je Ustavni sud super, o Milanoviću kaže: Sjajno, još...

VIDEO Plenkoviću je Ustavni sud super, o Milanoviću kaže: Sjajno, još jedna briljantna umotvorina; Molim DORH da ne sluša huškanje čovjeka kojeg hvali Moskva

Nakon sjednice u HDZ-u, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu.

Komentirao je odluku Ustavnog suda koji je zaključio da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid-potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom. Iz Mosta tvrde da je Ustavni sud marioneta HDZ-a. Ustavni sud zbog odluke napao je i predsjendik Zoran Milanović koji je rekao da Ustavni sud treba ukinuti .

“Što se tiče odluke Ustavno suda, mislim da su očekivane. Ja nisam imao pojma što će odlučiti, mislim da to sve govori o tome da je Ustavni sud marioneta i da ga treba ukinuti. Ustavni sud nije nečija marioneta, kamoli da ga treba ukinuti”, rekao je Plenković te dodao:

“Mislim da je Ustavni sud jako dobro objasnio odluku. Da je cijela ova ispolitizirana inicijativa koju su predvodili antivakseri. Nemojmo govoriti da je ovo inicijativa koja nema politički background. Ustavni sud je gledao pitanja, analizirao ih, stavio ih u kontekst hrvatskog Ustava i našeg pravnog poretak i donio odluku”.

O Milanovićevoj izjavi da je ovo državni udar, Plenković je rekao: “Dajte, molim vas, kakav državni udar”.

“Sjajno, još jedna briljantna umotvorina”, rekao je pak o Milanovićevoj tvrdnji da Ustavni sud treba ukinuti, piše N1.

“Molim DORH da ne sluša huškanje čovjeka kojeg hvali Moskva”

Komentirao je i predsjednikove izjave o ulasku Finske i Švedske u Europsku uniju.

“Milanović se iz živog pijeska hvata za svaku grančicu da se ne bi utopio. Izletio je s inicijativom o blokadi Finske i Švedske da napadne nas da smo udbaši. Htio je pokriti svoju rabotu oko pomilovanja”, rekao je dodavši da “Vlada u njegovom cirkusu neće sudjelovati”.

“Milanovića su opet Rusi hvalili, sve je jasno”, rekao je Plenković. Kaže i da nema planova za posao u Bruxellesu.

“Molim DORH da ne sluša huškanje čovjeka kojeg hvali Moskva. Čuo sam se sa Šipek, rekao sam joj da je nezamislivo da netko huška DORH na ministra Banožića”, kazao je Plenković.

Milanović napao Ustavni sud: Ukinimo ih, uništavaju Ustav! Ovo je državni udar

Najnovije

Još iz rubrike